Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστραλός σοσιαλιστής πολιτικός πολεμά το Ισλαμικό Κράτος με τους Κούρδους

Αυστραλός σοσιαλιστής πολιτικός πολεμά το Ισλαμικό Κράτος με τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Μάθιου Γκάρντινερ (Matthew Gardiner) επιφανές στέλεχος του αυστραλιανού Εργατικού Κόμματος (σοσιαλιστές) εγκατέλειψε την Αυστραλία και βρίσκεται στη Συρία, όπου πολεμά με τους αριστερούς Κούρδους πολιτοφύλακες του YPG ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Η μετάδοση της είδησης από το ABC είχε ως αποτέλεσμα να του ανασταλεί η ιδιότητα του μέλους στο Εργατικό Κόμμα και παράλληλα να καθαιρεθεί από τη θέση του ως επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας.

Ο Μάθιου Γκάρντινερ, πρώην μηχανικός στον αυστραλιανό στρατό, θεωρείται ότι πριν αρκετές εβδομάδες έφυγε από τη χώρα του για τη Συρία, όπου και αποσύνδεσε το τηλέφωνό του. Αναρτήσεις στο προφίλ του στο Facebook δείχνουν ότι είχε επαφές με βεβαιωμένα μέλη του YPG/YPJ και άλλους Κούρδους ακτιβιστές.

Ο επικεφαλής υπουργός της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, Άνταμ Γκιλς (Adam Giles), περιέγραψε την πράξη του Γκάρντινερ ως “αιφνιδιαστική”, λέγοντας ότι “είναι έγκλημα να φεύγεις από την Αυστραλία για να πολεμήσεις και δεν έχει σημασία σε ποια πλευρά πολεμάς”.

Ο Μπιλ Σόρτεν (Bill Shorten), αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, είπε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Fairfax, ότι θεωρεί “λάθος” την απόφαση του Γκάρντινερ.

Ο Γκάρντινερ, που είναι παντρεμένος με παιδιά, είναι ο πρώτος Αυστραλός που εντάσσεται στις δυνάμεις των αριστερών Κούρδων πολιτοφυλάκων στη Συρία. Περίπου 90 ακόμα Αυστραλοί πολίτες, μουσουλμάνοι, έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr