Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαμός στη Βρετανία με τα «σπίτια της μιας λίρας»! (φωτο)

Χαμός στη Βρετανία με τα «σπίτια της μιας λίρας»! (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η δημοτική αρχή του Λίβερπουλ, έχει βάλει ως στόχο να αναγεννήσει την πόλη κι έτσι έβαλε προς πώληση όλα τα σπίτι έναντι του ποσού της… μίας λίρας.

Η ιδέα ανήκει στον δήμαρχο της πόλης Τζόε Αντερσον. «Οταν έγινα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του 2010 μια από τις προτεραιότητές μου ήταν να αντιμετωπίσω το ζήτημα με τα εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Παρά το ότι το κέντρο της πόλης είχε αναγεννηθεί, λόγω και το ότι ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2008, οι απομακρυσμένες περιοχές συνέχιζαν να αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις. Υπήρχαν πολλά άδεια σπίτια,τα οποία πέρα του ότι ήταν ακαλαίσθητα, στερούσαν από το δήμο εισοδήματα καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν πληρώνουν τους φόρους ιδιοκτησίας στο δήμο.

Ετσι πήραμε την απόφαση για τη διάθεση σπιτιών αντί μιας λίρας. Την ίδια ώρα η αγορά κατοικίας γινόταν όλο και πιο δύσκολη λόγω της ανόδου των τιμών και της πιστωτικής κρίση.
Τα σπίτια της μιας λίρας γεννήθηκαν από την επιθυμία να χρησιμοποιηθούν ξανά τα εγκαταλελειμμένα σπίτια και και την για να μπορέσουν οι άνθρωποι να αποκτήσουν ένα δικό τους σπίτι».

Το 2013 δημιουργήθηκε το πρώτο πρόγραμμα, πιλοτικά, το οποίο περιελάμβανε 20 ακίνητα.

Ο δήμος του Λίβερπουλ, θέλοντας να αποφύγει τον κίνδυνο τα ακίνητα αυτά να πέσουν στα χέρια κερδοσκόπων, που θα τα αγόραζαν μαζικά, θα τα έφτιαχναν και θα τα πουλούσαν σε υψηλές τιμές, έβαλε κάποιους όρους για όσους θα ήθελαν να κάνουν αίτηση συμμετοχής για ένα από αυτά τα σπίτια.

Ετσι, για να αποκτήσει κάποιος ένα από αυτά τα σπίτια, θα έπρεπε να ζει ή να εργάζεται στο Λίβερπουλ, να είναι το πρώτο σπίτι που αγοράζει και να ζήσει σε αυτό για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Οσοι αγόρασαν τα σπίτια αυτά χρειάστηκαν περίπου ένα χρόνο για να τα φέρουν σε… αξιοπρεπή κατάσταση, να τα ανακαινίσουν και να τα διαμορφώσουν σύμφωνα με τα γούστα τους. «Ηταν μια μεγάλη στιγμή για εμάς όταν παραδώσαμε το πρώτο κλειδί σπιτιού που πωλήθηκε αντί μιας λίρας και επιστρέψαμε μετά από ένα χρόνο για να διαπιστώσουμε ότι το είχε μετατρέψει σε ένα όμορφο σπίτι για την οικογένειά του», λέει ο δήμαρχος.

Η επιτυχία του πρώτου αυτού προγράμματος ήταν τέτοια, που οι δημοτικές αρχές του Λίβερπουλ έκαναν έναν νέο πρόγραμμα με 120 σπίτια τα οποία διατίθενται αντί ενός ευρώ. Ηδη, και ενώ η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί έχουν υποβληθεί πάνω από 2.500 αιτήσεις.

 

spitia-liverpool2_0

spitia-liverpool4_0

spitia-liverpool5_0

spitia-liverpool6_0

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Κέιτ Μίντλετον: Ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο και άρχισε χημειοθεραπεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr