Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία και Σαουδική Αραβία επιδιώκουν πολεμική αναμέτρηση με τη Ρωσία στη Συρία

Τουρκία και Σαουδική Αραβία επιδιώκουν πολεμική αναμέτρηση με τη Ρωσία στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολεμική αναμέτρηση με τη Ρωσία στη Συρία φαίνεται ότι επιδιώκουν η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία, οι δύο χώρες που υποστηρίζουν τους τζιχαντιστές που μάχονται για την ανατροπή της κυβέρνησης της Συρίας.

Τουρκία και Σαουδική Αραβία ενδέχεται να αρχίσουν χερσαία επιχείρηση στη Συρία για την καταπολέμηση, υποτίθεται, της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Σαουδική Αραβία θα αναπτύξει αεροσκάφη της σε τουρκική βάση, πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

“Αν υπάρξει μια στρατηγική κατά του Ισλαμικού Κράτους, τότε η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία μπορεί να μετάσχουν σε μια χερσαία επιχείρηση”, δήλωσε ο υπουργός, τον οποίο επικαλούνται το Σάββατο οι εφημερίδες Yeni Safak και Haberturk.

“Η Σαουδική Αραβία στέλνει επίσης αεροσκάφη στην Τουρκία, στο Ιντσιρλίκ”, τη μεγάλη στρατιωτική βάση στο νότο της χώρας, πρόσθεσε.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι εάν η Τουρκία ήθελε να βομβαρδίσει το Ισλαμικό Κράτος θα το είχε ήδη πράξει.

Η Τουρκία όμως δεν έχει ρίξει ούτε μια βόμβα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ βομβαρδίζει συνεχώς τις θέσεις των Κούρδων ανταρτών τόσο στο βόρειο Ιράκ όσο και στη βόρεια Συρία, ενώ τουρκικές δυνάμεις μάχονται με τις κουρδικές πολιτοφυλακές στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Στόχος της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας είναι να εμποδίσουν τη νίκη των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία και το Ιράν συριακών κυβερνητικών δυνάμεων. Στόχος επίσης είναι και οι υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ Κούρδοι της Συρίας.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας έχουν αποκλείσει, σε θανάσιμο κλοιό, την Αλ Κάιντα και τις υπόλοιπες υποστηριζόμενες από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία τζιχαντιστικές οργανώσεις στο Χαλέπι. Έτσι κι εάν απελευθερωθεί πλήρως το Χαλέπι από τους τζιχαντιστές οι τουρκικοί και σαουδοαραβικοί σχεδιασμοί στη Συρία καταρρέουν.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα το Σάββατο, ξένες δυνάμεις που υποστηρίζουν τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι κατάφεραν να τους παραδώσουν πυραύλους εδάφους – εδάφους στη μάχη τους ενάντια στον συριακό στρατό.

Οι ξένες δυνάμεις που υποστηρίζουν στην παρούσα φάση τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι δεν είναι άλλες από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr