Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μακελειό σε κουρδικό γάμο στη Γκαζιαντέπ της Τουρκίας – 50 νεκροί και 100 τραυματίες

Μακελειό σε κουρδικό γάμο στη Γκαζιαντέπ της Τουρκίας – 50 νεκροί και 100 τραυματίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 100 τραυματίστηκαν από τη βομβιστική επίθεση που διαπράχθηκε αργά το Σάββατο βράδυ ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μια γαμήλια τελετή Κούρδων στη Γκαζιάντεπ, στη νότια Τουρκία.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk ο κυβερνήτης Αλί Γερλίκαγια ανέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας ότι ο απολογισμός αυξήθηκε σε τουλάχιστον 30 νεκρούς και 94 τραυματίες.

Νωρίτερα, ο Γερλίκαγια μίλησε για μια «ειδεχθή τρομοκρατική ενέργεια», που πιθανόν διαπράχθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας.

Η επίθεση διαπράχθηκε χθες στις 22:50 στην πόλη Γκαζιάντεπ, περίπου 60 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία.

Να σημειωθεί ότι για μια ακόμη φορά στόχος των βομβιστών αυτοκτονίας γίνονται οι Κούρδοι της Τουρκίας.

Ο γάμος τελούνταν στην αυλή ενός σχολείου στην κουρδική γειτονιά της Γκαζιαντέπ όταν συνέβη η έκρηξη, με την πλειοψηφία του κόσμου να είναι γυναικόπαιδα.

Οι συγκεκριμένοι Κούρδοι, που δέχτηκαν την επίθεση, ήταν και υποστηρικτές του φιλοκουρδικού σοσιαλιστικού κόμματος στην Τουρκία, του HDP.

Να σημειωθεί εδώ και να γίνει κατανοητό ότι όλες οι πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία, που καταλογίστηκαν στο Ισλαμικό Κράτος δίχως ποτέ εκείνο να αναλάβει την ευθύνη, είχαν αποκλειστικά στόχο τους Κούρδους της Τουρκίας.

Η πρώτη πολύνεκρη επίθεση ήταν στο Σουρούτς στις 20 Ιουλίου 2015 με 33 νεκρούς και 104 τραυματίες. Τα θύματα ήταν όλοι Κούρδοι αριστεροί και σοσιαλιστές νεολαίοι.

Η δεύτερη πολύνεκρη επίθεση ήταν στην Άγκυρα στις 10 Οκτωβρίου 2015 με 103 νεκρούς και περισσότερους από 500 τραυματίες. Τα θύματα ήταν για μια ακόμη φορά Κούρδοι στην πλειονότητά τους και Τούρκοι αριστεροί.

Πώς γίνεται πάντα το Ισλαμικό Κράτος να ανατινάζεται μέσα στους αριστερούς Κούρδους; Αυτό θα μας το εξηγήσει το καθεστώς Ερντογάν; Και γιατί το Ισλαμικό Κράτος, που αναλαμβάνει την ευθύνη για κάθε χτύπημα “μοναχόλυκου” όπου κι εάν συμβεί στον πλανήτη, δεν έχει αναλάβει ποτέ την ευθύνη για κάποια από τις βομβιστικές επιθέσεις που του προσάπτουν στην Τουρκία;

Και γιατί σε όλες τις βομβιστικές επιθέσεις που αποδίδονται στο ISIS οι στόχοι εάν δεν είναι Κούρδοι είναι τουρίστες και αλλοδαποί; Δεν είναι εύλογα αυτά τα ερωτήματα;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr