Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώην επικεφαλής ΝΑΤΟ: Η Ρωσία μπορεί να εισβάλει στην Ευρώπη σε 48 ώρες

Πρώην επικεφαλής ΝΑΤΟ: Η Ρωσία μπορεί να εισβάλει στην Ευρώπη σε 48 ώρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει στην Ευρώπη μέσα σε 48 ώρες, προειδοποιεί ο πρώην επικεφαλής του ΝΑΤΟ, (Ρίτσαρντ Μπάρονς) Richard Barrons.

Συγκεκριμένα, όπως υποστήριξε, η Ρωσία μπορεί να να αναπτύξει πολεμικά αεροσκάφη, πλοία και στρατεύματα σε ευρωπαϊκό έδαφος μέσα σε μόλις 48 ώρες. Έτσι, η Ευρώπη θα βρεθεί στο έλεος μιας επικείμενης επίθεσης χωρίς καν να έχει προλάβει να οργανώσει κάποιο αμυντικό σχέδιο.

Οι χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία ανησυχούν ιδιαίτερα για τις προθέσεις της Μόσχας αφού αυτή την στιγμή η Ευρώπη επικεντρώνεται σε άλλα σημαντικά προβλήματα όπως είναι η τρομοκρατία και το προσφυγικό.

Η Μόσχα επενδύει συνεχώς σε νέο πολεμικό εξοπλισμό

Η Μόσχα επενδύει συνεχώς σε νέο πολεμικό εξοπλισμό ανταγωνιζόμενη το οπλοστάσιο του ΝΑΤΟ.

«Εάν κάνουμε μια λίστα με τις στρατιωτικές δυνατότητες που έχει το ΝΑΤΟ θα διαπιστώσουμε ότι έχει πολύ περισσότερες από αυτές της Ρωσίας, αλλά επειδή το μεγαλύτερο μέρος των δυνατοτήτων του βρίσκεται σε μια ημι-λανθάνουσα κατάσταση, υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας, όπου η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει λιγότερο ισχυρές δυνάμεις για να προκαλέσει το ΝΑΤΟ κάνοντάς το μάλιστα με τέτοιο τρόπο που το ΝΑΤΟ θα πιεστεί τόσο πολύ που δεν θα έχει κανένα σχέδιο για να απαντήσει στις προκλήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρίτσαρντ Μπάρονς στους The Times.

Η πρόσφατη προσάρτηση της Ρωσίας στην Κριμαία και των στρατιωτικών ασκήσεων στην Ουκρανία προκάλεσε διεθνή καταδίκη, αλλά η προκλητική συμπεριφορά της Ρωσίας δεν κινητοποίησε το ΝΑΤΟ στη διαμόρφωση ενός αξιόπιστου σχεδίου απέναντι σε μια πιθανή ρωσική εισβολή, σχολιάζει η Independent.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έκτακτη σύσκεψη των «προθύμων» μετά την «κατσάδα» Τραμπ σε Ζελένσκι

Η Μόσχα χαιρετίζει τη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ: «Σε μεγάλο βαθμό συνεπής» με το όραμα της Ρωσίας

Η Νότια Αφρική έπαψε να δέχεται Παλαιστίνιους [πρόσφυγες] δίχως βίζα

Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr