Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι στρατιώτες έδωσαν πυρομαχικά σε τζιχαντιστές και βασάνισαν Κούρδους

Τούρκοι στρατιώτες έδωσαν πυρομαχικά σε τζιχαντιστές και βασάνισαν Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή Τούρκοι στρατιώτες συναντήθηκαν με ένοπλους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας. Τη συνάντηση είδαν και καταγγέλλουν οι κάτοικοι του χωριού Μποϊντέ (Boydê). Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες οι συμμορίτες έφτασαν με οχήματα και παρέλαβαν φορτία από τους στρατιώτες.

Οι χωρικοί λένε ότι οι τζιχαντιστές κατέβηκαν από ένα άσπρο μίνι μπας, με φιμέ τζάμια, το οποίο εμφανίζεται συχνά να περιφέρεται κοντά στα σύνορα το τελευταίο διάστημα.

Ο Φουγιάτ Τίλγκεν (Fuat Tilgen) καταγγέλλει ότι μετά τα μεσάνυχτα ένα λευκό μίνι μπας με φιμέ τζάμια εισήλθε μέσα σε ναρκοπέδιο, εκεί που βρίσκονταν και οι Τούρκοι στρατιώτες. “Περίπου δεκαπέντε άτομα κατέβηκαν από το όχημα και άρχισαν να χτυπάνε Κούρδους από την Κομπάνι που είχαν πιάσει οι Τούρκοι στρατιώτες στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα. Έπεσαν και μερικοί πυροβολισμοί”. Ύστερα, σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα, έφτασαν διαδοχικά ακόμα δύο λευκά μίνι μπας και άρχισαν οι Τούρκοι να μεταφέρουν αντικείμενα μαζί με τους τζιχαντιστές. Όταν ολοκληρώθηκε το φόρτωμα έφυγαν.

Όταν τα λευκά οχήματα πήραν το φορτίο τους και έφυγαν οι Τούρκοι στρατιώτες άρχισαν να βασανίζουν ένα παιδί που είχαν πιάσει με τους Κούρδους που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα. “Ακούγαμε τη βίτσα με την οποία το χτυπούσαν και όταν το έδερναν μέτραγαν τα χτυπήματα οι Τούρκοι λέγοντας “ένα για την Τουρκία, δύο για την Τουρκία, τρία για την Τουρκία”. Γύρω στις 5.00 το πρωί οι Τούρκοι άφησαν το αγόρι.

Ο Μαχμούντ Ιμπραχίμ (Mahmud İbrahim), ένας από τους Κούρδους που έπιασαν οι Τούρκοι και ξυλοκόπησαν, όσο περίμεναν την άφιξη των λευκών μίνι μπας, περιγράφει. “Καθώς προσπαθούσαμε να περάσουμε τα σύνορα για να εισέλθουμε στην Τουρκία, οι στρατιώτες μας αντιλήφθηκαν και μας επιτέθηκαν χτυπώντας μας με τους υποκόπανους των όπλων τους. Ύστερα μας πέταξαν πάνω στα συρματοπλέγματα. Προσπάθησαν να με πνίξουν και έκανα τον νεκρό. Με άφησαν εκεί. Όταν έφυγαν κατάφερα να φτάσω μέχρι το χωριό Μποϊντέ.

Δύο άλλοι Κούρδοι άμαχοι, της ίδιας ομάδας που προσπάθησε να περάσει τα σύνορα, ένας άνδρας και μια γυναίκα, δέθηκαν από τους Τούρκους πίσω από ένα στρατιωτικό όχημα και άρχισαν να τους σέρνουν τριγύρω στο χωράφι, λέει ο Σέργκο Σέξο (Şergo Şexo) αυτόπτης μάρτυρας.

Ο Σέξο, που παρακολουθούσε τα πάντα, λέει ότι στα λευκά μίνι μπας ήταν ένοπλοι από το Ισλαμικό Κράτος, ο ένας τους μάλιστα μιλούσε τουρκικά και έκανε τη συνεννόηση με τους Τούρκους στρατιώτες. Μετέφεραν στα οχήματά τους πυρομαχικά που πήραν από τους Τούρκους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr