Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Αυτός είναι ο πρώτος νεκρός των ΗΠΑ από τις επιχειρήσεις (φωτογραφία)

Ισλαμικό Κράτος: Αυτός είναι ο πρώτος νεκρός των ΗΠΑ από τις επιχειρήσεις (φωτογραφία)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώτος επίσημα καταγεγραμμένος νεκρός των ΗΠΑ από τις επιχειρήσεις στο Ισλαμικό Κράτος είναι γεγονός. Το πρώτο θύμα των ΗΠΑ είναι πεζοναύτης, ο οποίος αγνοούνταν. Το βράδυ της Παρασκευής οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις ανακάλεσαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του Τζόρνταν Λ. Σπίαρς (Jordan L. Spears) και ανακοίνωσαν ότι θεωρείται νεκρός.

spears

Ο 21χρονος Jordan L. Spears από το Μέμφις της Ιντιανάπολις, συμμετείχε ως πλήρωμα σε υποστηρικτική επιχείρηση ενός MV-22 Osprey για το βομβαρδισμό θέσεων τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος την Τετάρτη. Το αεροσκάφος λίγο μετά την απογείωσή του από τη νήσο Μακίν στον Κόλπο αντιμετώπισε προβλήματα και όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πολεμικού Ναυτικού έμοιαζε έτοιμο να πέσει στη θάλασσα.

Ο Spears μαζί με ακόμα ένα μέλος του πληρώματος έπεσαν στη θάλασσα, λίγο πριν ο πιλότος καταφέρει να επανακτήσει τον έλεγχο του αεροσκάφους και το προσγειώσει σε αμερικανικό χόβερκραφτ που βρισκόταν κοντά.

«Στο MV-22 Osprey επέβαιναν 4 πεζοναύτες, δύο πιλότοι και δύο ακόμα άτομα πλήρωμα. Ο πεζοναύτης που αγνοείται, είναι ένας εκ των δύο του πληρώματος, ο οποίος πήδηξε στη θάλασσα, θεωρώντας ότι το αεροσκάφος θα συντριβεί στον ωκεανό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης με τη συνδρομή του ναυτικού, πεζοναυτών και της ακτοφυλακής. Κατάφεραν να εντοπίσουν τον έναν εκ των δύο πεζοναυτών. Ωστόσο, το απόγευμα της Παρασκευής σταμάτησαν οι έρευνες, με τη σχετική ανακοίνωση να αναφέρει ότι «παρά τις επίμονες προσπάθειες να τον εντοπίσουμε, δεν κατέστη δυνατό. Πλέον θεωρείται ότι πνίγηκε στη θάλασσα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr