Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Γιάννης Τριήρης
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

Νοικάρηδες στην εξουσία

Νοικάρηδες στην εξουσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις στη χώρα μας νομοθετούν, κατ΄ εντολή των δανειστών μας, τη παραχώρηση όλων των περιουσιακών μας στοιχείων, δημόσιων και ιδιωτικών, με γνώμονα τα συμφέροντα των ολίγων και ισχυρών και με όρους εξευτελιστικούς για τους Έλληνες πολίτες.

Τελευταία κραυγαλέα περίπτωση αποτελεί το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδας για τα «κόκκινα» δάνεια, που σε γενικές γραμμές δίνει δυο επιλογές στους κατεστραμμένους από την οικονομική κρίση νοικοκυραίους.

Ή να χάσουν τα σπίτια τους και όχι μόνο-και αυτό θα το εξηγήσουμε- ή να γίνουν νοικάρηδες στην μέχρι σήμερα ακίνητη ιδιοκτησία τους.

Το σχέδιο περιέχει λεόντειους όρους υπέρ των τραπεζών, οι οποίες αν τελικά κρίνουν ότι οι υπερχρεωμένοι δανειολήπτες δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους, μπορούν να βγάζουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια τους, όσο όσο και να απαιτούν στη συνέχεια να τους πάρουν ότι άλλο έχουν, αν η αξία που εκπλειστηριαστούν τα σπίτια είναι χαμηλότερη από το ύψος του δανείου.

Δηλαδή εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες των τραπεζών από ληξιπρόθεσμα στεγαστικά δάνεια θα βρεθούν και κερατάδες και δαρμένοι.

Και θα έχουν πληρώσει μέρος των δανείων που έχουν πάρει και τα σπίτια θα τους βγάλουν στο σφυρί και θα συνεχίσουν να χρωστούν στις τράπεζες επειδή αυτές ξεπούλησαν σε εξευτελιστικές τιμές τα σπίτια τους.

Εκπληκτικό το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδας για τις τράπεζες. Μονά-ζυγά δικά τους.

Γιατί και οι άλλες «λύσεις» που προτείνει είναι και αυτές κομμένες και ραμμένες για τις τράπεζες.

Μια από αυτές τις «λύσεις» είναι να παραχωρήσουν, οι ιδιοκτήτες που χρωστάνε και δεν μπορούν να πληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια, τα σπίτια τους στις τράπεζες και να γίνουν νοικάρηδες στην περιουσία τους για λίγα χρονάκια, μέχρι να τους κάνουν έξωση, να τους πετάξουν στο πεζοδρόμιο.

Τέτοιες καταπληκτικές λαϊκές λύσεις σκαρφίζονται στην Τράπεζα της Ελλάδας και στη κυβέρνηση για τους πολίτες αυτής της χώρας, ώστε να γίνουν αρεστοί στα αφεντικά τους στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας.

‘Όσο για τη δημόσια περιουσία και αυτή υπάρχει κίνδυνος να γίνει βορρά στα νύχια συμφερόντων, που εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση και θέλουν να αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές περιοχές φιλέτα, όπως το Ελληνικό, ο Αστέρας Βουλιαγμένης και πολλά άλλα.

Εδώ, πάντως, για να μην γινόμαστε άδικοι, υπάρχουν ακόμη κάποιες αντιστάσεις.

Είναι ισχυρές, όμως, ή πρόκειται για επικοινωνιακά παιχνίδια; Γιατί για κάθε νοήμονα πολίτη η εικόνα έχει πλέον ξεκαθαρίσει.

Η εντολή είναι μία. Να παραχωρηθεί η χώρα ολόκληρη.

Η ιδιωτική και η δημόσια περιουσία της να περάσει στα χέρια της ολιγαρχίας. Να γίνουν οι Έλληνες νοικάρηδες στη πατρίδα τους.

Οι πολιτικοί μας ταγοί, όμως, δεν πρέπει να ξεχνούν ότι και αυτοί είναι νοικάρηδες στην εξουσία, που τους έχει παραχωρήσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του.

Και όπως τους την παραχώρησε έτσι να τους την πάρει πίσω. Γιατί και ο ελληνικός λαός μπορεί να κάνει έξωση στους πολιτικούς που αγνοούν και βλάπτουν τα συμφέροντα του.

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr