Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Γιάννης Τριήρης
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

Γιατί ο Κυριάκος έβγαλε τη γραβάτα;

Γιατί ο Κυριάκος έβγαλε τη γραβάτα;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χωρίς γραβάτα εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στην ΔΕΘ και οι παροικούντες στο …Μοσχάτο (νέα στέγη της ΝΔ) ψυλλιάζονται για τα καλά πλέον εξελίξεις στην αντιπολιτευτική τακτική του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Και δεν είναι μόνο η γραβάτα που αρχίζει δειλά-δειλά να ξεφορτώνεται ο Κυριάκος. Κάτι το κάλεσμα της αδελφής Ντόρας να έρθουν στη ΝΔ οι κεντροαριστεροί, κάτι οι συχνές επαφές με τα “καλόπαιδα” του Σημίτη, κάτι οι αποστροφές του Άδωνι για παραστρατήματα, κάτι οι προτροπές των προεδρικών συμβούλων για το χώρο που πρέπει να ψαρεύψουν ψηφοφόρους στη ΝΔ, δημιουργούν ένα πυκνό καπνό στο πολιτικό σκηνικό του κεντροδεξιού χώρου, που είναι βέβαιο ότι κάπου κρύβει …φωτιά.

Είναι πλέον εμφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν μη τι άλλο προσπαθεί να αποτινάξει από πάνω του το στίγμα του ακραίου ανάλγητου νεοφιλελεύθερου. Έχει σταματήσει πλέον να μιλάει ανοιχτά για απολύσεις στο δημόσιο, κουβεντιάζει με εκσυγχρονιστές που όμως θέλουν να διατηρούν την “σοσιαλιστική” τους δήθεν ταυτότητα και τώρα συχνά-πυκνά το παίζει Τσίπρας , χωρίς γραβάτα.

Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι “προεδρικοί σύμβουλοι” τον πιέζουν να καταλάβει ότι ο χώρος που μπορεί να ψαρέψει νέους ψηφοφόρους είναι ο μεσαίος, ο κεντρώος χώρος που η ΝΔ τον έχασε μετά την προεδρία του Κώστα Καραμανλή. Και αυτός ο χώρος θέλει διαφορετική προσέγγιση. Δεν αρέσκεται σε απολύσεις, σε κοινωνικές περικοπές, σε πολιτικές εύνοιας μεγαλοεπιχειρηματιών και μεγαλοσυμφερόντων.

Και μάλλον οι συμβουλές αυτές προς τον Κυριάκο έχουν αρχίσει να τον προβληματίζουν. Έτσι …ξέσφιξε τη γραβάτα. Και το σκέφτεται σοβαρά το πράγμα.

Βέβαια δεν είναι εύκολο να κάνει μια τέτοια στροφή ο Μητσοτάκης, όταν δίπλα του εξακολουθεί να έχει τον Γεωργιάδη με τις γνωστές ακροδεξιές του απόψεις και πολύ περισσότερο τον Χατζηδάκη ιδανικό εκφραστή του νεοφιλελευθερισμού. Και δεν είναι μόνο οι δυο αντιπρόεδροι. Είναι και τα κολεγιόπαιδα συμμαθητές, είναι γενικότερα ο κύκλος της “καλής κοινωνίας” που ταλανίζει την πολιτική ζωή του Κυριάκου.

Θα δείξει. Η γραβάτα είναι ένα αχνό σημάδι. Μάχη γίνεται στη ΝΔ για τον ιδεολογικό της προσανατολισμό. Κάποιοι θα κερδίσουν, κάποιοι άλλοι θα χάσουν.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr