Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Ο Πρέσβυς
Διπλωματικά και Παραδιπλωματικά

Συζήτηση στη Βουλή για Ερντογάν: Ο περιφερόμενος θίασος της αντιπολίτευσης και το θράσος των χιλίων πιθήκων

Συζήτηση στη Βουλή για Ερντογάν: Ο περιφερόμενος θίασος της αντιπολίτευσης και το θράσος των χιλίων πιθήκων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πληροφορούμαι ότι ο συνήθης φωνακλάς, Ανδρέας Λοβέρδος, παρακάλεσε τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, Κώστα Δουζίνα, να αναβάλει την προγραμματισμένη για την Πέμπτη (14/12/2017) συνεδρίαση της Επιτροπής, όπου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα ενημερώσει τα μέλη της για την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα.

Λέτε να το’ κανε, επειδή, στο πλαίσιο της πανεργατικής απεργίας, δεν θα δουλεύουν τα πιο πολλά κανάλια, τα sites και οι εφημερίδες, και, ως εκ τούτου, δεν θα προβληθεί το σόου του;

Μα, τα συγκροτήματα συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, και έχουν μετατραπεί σε ντουντούκα του Α. Λοβέρδου, διατυμπανίζουν ότι είναι η ίδια η αντιπολίτευση που ζήτησε να γίνει αυτή η συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών, και μας προϊδεάζουν ότι εκεί θα δώσουν τη «μητέρα των μαχών» κατά του Νίκου Κοτζιά, όχι μόνον για την επίσκεψη Ερντογάν, αλλά και για την υπόθεση της –μη- πώλησης ελληνικού στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Μάχη, βέβαια, μπορεί να προσπαθήσουν να δώσουν, αλλά είναι σίγουρο ότι θα υποστούν ένα ακόμα Βατερλώ.

Για να γίνει, όμως, κατανοητό το μέγεθος του πολιτικού τσαρλατανισμού τους, ενδεικτικό ενδεικτικό είναι το εξής γεγονός:

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακή (10/12/2017), υπήρξε συνεννόηση ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά και στον Κώστα Δουζίνα, προκειμένου ο πρώτος να παραστεί την Πέμπτη (14/12/2017) στην Επιτροπή για να ενημερώσει σχετικά με την επίσκεψη Ερντογάν.

Μια ημέρα μετά (Δευτέρα, 11/12/2017), ο τομεάρχης της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει ότι το πρωί της ίδιας ημέρας ζήτησε από τον κ. Δουζίνα να κληθεί ο κ. Κοτζιάς στην Επιτροπή για την επίσκεψη Ερντογάν.

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα: Δεν ήξερε για τη συνεννόηση Κοτζιά – Δουζίνα (κι’ αν δεν το’ ξερε, γιατί δεν φρόντιζε να το πληροφορηθεί) ή προσποιείτο ότι δεν γνώριζε μόνο και μόνο για να δείξει στο πόπολο ότι αυτός είναι που «σύρει» τον υπουργό Εξωτερικών στην Επιτροπή.

Κουτοπόνηρες, μικροκομματικές σκοπιμότητες, θα πει κανείς, αλλά, δυστυχώς, αυτή την αντιπολίτευση έχουμε.

Α, να μην ξεχάσουμε το «βαρύ πυροβολικό» της αντιπολίτευσης (ελπίζουμε να μην «ρίχνει» με τα ληγμένα βλήματα που θέλαμε να πουλήσουμε στη Σαουδική Αραβία), τον Αντρέα Λοβέρδο.

Είναι ο συνήθης θαμώνας των καναλιών και των ραδιοφωνικών σταθμών (πρωί και νύκτα), και εκδοτικών συγκροτημάτων συγκεκριμένων μεγαλοδιαπλεκόμενων επιχειρηματικών – πολιτικών συμφερόντων, ο οποίος ύψωνε στεντόρειες κραυγές διαμαρτυρίας διότι ο Νίκος Κοτζιάς δεν πήγαινε στη Βουλή για να του απαντήσει σε ερώτησή του για την υπόθεση της Σ. Αραβίας.

Βέβαια, ο ίδιος προσποιείτο τον ανήξερο και σφύριζε αδιάφορα κοιτάζοντας το ταβάνι, όταν του έλεγαν ότι, ενώ την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί στη Βουλή η ερώτησή του, ο ίδιος προτίμησε να φυγομαχήσει και να πάει στη Ρώμη για κάποια ήσσονος σημασίας κοινοβουλευτική συνεδρίαση του ΝΑΤΟ.

Αλλά και κει που ήταν, είναι αμφίβολο αν παρακολούθησε έστω και μια στιγμή τη συνεδρίαση, για την οποία τον έστειλε το ελληνικό Κοινοβούλιο. Πόσο μάλλον, αφού από το πρωί μέχρι το βράδυ έδινε τηλεφωνικές «ανταποκρίσεις» για το θέμα της Σ. Αραβίας σε κανάλια και ραδιόφωνα.

Ναι, αλλά το σόου δεν σταματάει εδώ. Αλίμονο, αυτό μας έλειπε.

Τον άνθρωπο τον έπνιγε το δίκιο του, κι έτσι, αμέσως όταν επέστρεψε από το ταξίδι του στη Ρώμη, πήγε κατευθείαν στο υπουργείο Εξωτερικών, βρήκε μπροστά του τον πρώτο διπλωμάτη που συνάντησε και του ζήτησε εδώ και τώρα τα απόρρητα έγγραφα, στα οποία είχε αναφερθεί προηγουμένως στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για να τα διαβάσει.

Και, βέβαια, για να τα κάνει φεΐγ βολάν, όπως έκανε και με τα υπόλοιπα που είχαν βρεθεί –άγνωστο με ποιους τρόπους- στην κατοχή του.

Έκπληκτος ο διπλωμάτης του είπε ότι δεν ξέρει τίποτα, καθώς και ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, απουσιάζει σε ταξίδι στην Ινδία, τη Σιγκαπούρη και τη Ν. Κορέα.

Ο πολιτικός, όμως, ως σύγχρονος σταυροφόρος της διαφάνειας, έσπευσε να καταγγείλει –για πολλοστή φορά- την επάρατο κυβέρνηση.

Κι’ ας ήξερε ότι, στο μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, είχε διαμηνύσει στην αντιπολίτευση ότι τα έγγραφα είναι στο γραφείο και μπορούν να τα διαβάσουν. Όπως και έγινε, εξάλλου.

Του Α. Λοβέρδου, ωστόσο, δεν του έφταναν αυτά. Ήθελε να λάμψει η αλήθεια, και γι’ αυτό προέβη εκ νέου σε καταγγελίες για κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης.

Άλλωστε, δεν είναι πρώτη φορά στην πολιτική καριέρα του που εμφανίζεται ως ο υπέρμαχος θεματοφύλακας των θεσμών και της αποκάλυψης των σκανδάλων.

Ε, λίγο, κάπου εκεί το 2004 – 2004 έκανε κάποια μικρολαθάκια, όταν υπερασπιζόταν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά σκάνδαλα, τον Άκη Τσοχατζόπουλο, … αλλά ποιος τα θυμάται αυτά!

Όπως το ίδιο περασμένα ξεχασμένα θα ήθελε να’ ναι κι’ εκείνες οι φωτογραφήσεις του στο Νότιο Λίβανο να κόβει κορδέλες σε «αποναρκοθετημένες» περιοχές.

Μόνο που οι περιοχές, τις οποίες είχε αναλάβει να καθαρίσει από νάρκες η ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκε όταν ο Α. Λοβέρδος ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών, ήταν ήδη αποναρκοθετημένες, και τώρα η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη.

Όπως και αρκετές άλλες που πήγαν στον εισαγγελέα και άλλες που θα πάνε.

Τι να πρωτοθυμηθούμε γι’ αυτόν; Εκείνες τις «ομορφιές», οπότε έβγαλε δημόσια στη «σέντρα» τις γυναίκες με AIDS, όταν θήτευσε στο υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα να γίνει ρεζίλι η Ελλάδα πανευρωπαϊκά;

Αυτός είναι ο περιφερόμενος θίασος της αντιπολίτευσης, που συγκεκριμένα διαπλεκόμενα εκδοτικά συγκροτήματα του δίδουν φιλόξενο βήμα για να εμφανίζεται με θράσος χιλίων πιθήκων.

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr