Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Nτράγκι: Αυξάνεται η ανάκαμψη στη ζώνη του ευρώ – Η κρίση είναι τώρα πίσω μας

Nτράγκι: Αυξάνεται η ανάκαμψη στη ζώνη του ευρώ – Η κρίση είναι τώρα πίσω μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την εκτίμηση ότι η έκρηξη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008 και η επακόλουθη κρίση κρατικού χρέους στην Ευρώπη προκάλεσαν βαθιά ύφεση παγκοσμίως, απότομη αύξηση της ανεργίας και εξέθεσαν τις ατέλειες ορισμένων τμημάτων της θεσμικής αρχιτεκτονικής της ΕΕ τόνισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Mάριο Ντράγκι μιλώντας στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ στη διάρκεια εκδήλωσης για την παραλαβή διδακτορικού.

Παράλληλα τόνισε ότι οι συνθήκες της οικονομικής κρίσης δημιούργησαν γόνιμες συνθήκες για να δώσουν φωνή στη λαϊκιστική και εθνικιστική ρητορική.

Ωστόσο εκτίμησε ότι αυτή η περίοδος κρίσης συνέβαλε επίσης στη βελτίωση της κατανόησης των οικονομικών και πολιτικών δυνάμεων και στη μετάφραση τους σε νέες πρακτικές αντιμετώπισης των οικονομικών κρίσεων.

Παράλληλα ο Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι η κρίση είναι τώρα πίσω μας. Η ανάκαμψη στη ζώνη του ευρώ είναι ανθεκτική και αυξάνεται.

Η εγχώρια ζήτηση, υποστηριζόμενη από τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, είναι ο στυλοβάτης αυτής της ανάκαμψης.Πέντε εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι απασχολούνται τώρα από ό, τι το 2013, και η ανεργία, αν και εξακολουθεί να είναι υπερβολικά υψηλή, βρίσκεται σε χαμηλό οκτώ ετών.Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι πλέον πιο ανθεκτικός.Οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές βελτιώνονται επίσης και οι κίνδυνοι ύφεσης είναι πιο περιορισμένοι.

Επίσης εκτίμησε ότι αυτό που χρειαζόμαστε στην Ευρώπη για να εξασφαλίσουμε ότι η οικονομική ανάπτυξη και η μεγαλύτερη ευημερία θα διατηρηθούν με το πέρασμα του χρόνου.Τόνισε ότι η θεσμική αρχιτεκτονική της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης παραμένει ατελής σε ορισμένες πτυχές.Η κρίση έχει επιδείξει δομικές αδυναμίες στην κατασκευή της ΕΕ και μας έχει αναγκάσει να τις αντιμετωπίσουμε.
Η επισκευή άρχισε με τη δημιουργία του τραπεζικού συνδικάτου.

Όμως, το έργο δεν έχει τελειώσει και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε υπερβαίνουν την Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

Ο κ. Ντράγκι εκτίμησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ είχαν πάντοτε την υποστήριξη της πλειοψηφίας των ευρωπαίων πολιτών.
Αυτή η σιωπηλή πλειοψηφία έχει ανακτήσει τη φωνή της, την υπερηφάνειά της και την αυτοπεποίθησή της. Μόνο με τη συνεργασία μπορούν τα έθνη της Ευρώπης να ξεπεράσουν αυτές τις προκλήσεις.Η ευκαιρία για πρόοδο είναι πραγματική.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr