ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ESM, Αγορά Ομολόγων, Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου, Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους,

















































Προειδοποιητική βολή στον Ερντογάν: Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Τουρκία μέσω Αθήνας και Λευκωσίας
Η Νίνα Κασιμάτη απάντησε αιχμηρά στην αριστερίστικη ελληνοφοβική επίθεση που της εξαπέλυσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» του 1,5%
Μαρία Καρυστιανού: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης με αιφνιδιαστικό έλεγχο του ΣΔΟΕ
Προειδοποίηση Ερντογάν σε Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρο: Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα θαλάσσια δικαιώματά της
Η Τουρκία κατηγορεί Ισραήλ και Ελλάδα για πιέσεις στις ΗΠΑ με στόχο τον αποκλεισμό της από τα F-35
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Έτοιμη να βγει στις διεθνείς αγορές είναι η Ελλάδα , με τις πληροφορίες να φέρουν την κυβέρνηση να εξετάζει την έκδοση 5ετούς ομολόγου μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες από την Ε.Ε. «τώρα είναι μια καλή στιγμή για να εκδώσει ξανά η κυβέρνηση ομόλογο», αφού μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έχει δημιουργηθεί ιδιαίτερα θετικό momentum, το οποίο αποτυπώνεται στη σημαντική πτώση του spread των ελληνικών τίτλων.
Αναφέρουν, μάλιστα, τα επιτυχημένα παραδείγματα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας που επέστρεψαν στις αγορές πετυχαίνοντας λογικές αποδόσεις, γεγονός που τους επέτρεψε να αποδεσμευτούν από το «άρμα» της χρηματοδότησης του ESM.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους θα βγει στις αγορές εκδίδοντας πενταετές ομόλογο προς αντικατάσταση μέρους του πρώην πενταετούς ομολόγου που είχε εκδοθεί το 2014.
Οι επενδυτές φαίνεται να υποδέχονται με ικανοποίηση την εξέλιξη αυτή, κάτι που αποτυπώνεται στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Ενδεικτικά, το διετές ομόλογο αναφοράς έκλεισε την Παρασκευή με απόδοση 3,5%, ενώ το δεκαετές καταγράφει απόδοση 5,3%.






















































