Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξαπλώνεται ο Ζίκα στις ΗΠΑ – Επιτέθηκαν στα κουνούπια και σκότωσαν τις μέλισσες

Εξαπλώνεται ο Ζίκα στις ΗΠΑ – Επιτέθηκαν στα κουνούπια και σκότωσαν τις μέλισσες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ιός Ζίκα εξαπλώνεται επίσημα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και οι υπεύθυνοι δημόσιας υγείας έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζουν μία σειρά μέτρων για να σταματήσουν την εξάπλωση της νόσου.

Ωστόσο, στην περίπτωση μιας επαρχίας της πολιτείας της Νότιας Καρολίνα, οι προσπάθειες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 2,5 εκατομμυρίων μελισσών.

Η επαρχία Ντόρτσεστερ γενικά χρησιμοποιεί σπρέι εντομοκτόνων, τα οποία ψεκάζονται από φορτηγά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κουνούπια.

Ωστόσο, την περασμένη Κυριακή, οι υπεύθυνοι πήραν την απόφαση να χρησιμοποιήσουν εναέρια μέθοδο ψεκασμού.

Με μόλις δύο σχετικές δημοσιεύσεις σε εφημερίδα και κοινωνικά δίκτυα την προηγούμενη ημέρα, οι ντόπιοι δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν για την αλλαγή στα σχέδια και ένα αεροπλάνο απελευθέρωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής τεράστιες ποσότητες συγκεκριμένου εντομοκτόνου.

Στους κατοίκους που δεν ενημερώθηκαν περιλαμβάνονται οι μελισσοκόμοι της περιοχής Σάμερβιλ, με αποτέλεσμα την καταστροφή 46 κυψελών και 2,5 εκατομμυρίων μελισσών.

Κανονικά, αν οι μελισσοκόμοι έχουν επίγνωση των αεροψεκασμών, θα κάλυπταν τις κυψέλες τους με σκοπό την προστασία των μελισσών.

Επιπλέον, αν ο ψεκασμός είχε γίνει τη νύχτα, θα είχαν σωθεί περισσότερες μέλισσες, καθώς δραστηριοποιούνται κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι αξιωματούχοι της επαρχίας Ντόρτσεστερ παραδέχτηκαν ότι έγιναν παραλείψεις όταν προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με όλους τους μελισσοκόμους της περιοχής, ενώ οι ερασιτέχνες δεν βρίσκονταν σε κανένα μητρώο.

Εξάλλου, η διαταραχή κατάρρευσης αποικίας έχει ήδη ρίξει κατακόρυφα τον πληθυσμό των μελισσών στην βόρεια Αμερική, υπερδιπλασιάζοντας τον κανονικό ρυθμό απώλειας αποικιών.

Το ανησυχητικό φαινόμενο, που κάποιοι αποδίδουν στη χρήση νεονικοτιδοειδών εντομοκτόνων και φυτοφαρμάκων, έχει παρουσιαστεί επίσης στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά προς το παρόν σε αρκετά ηπιότερο βαθμό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr