Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο σοκ: Πρόσθετη εισφορά σε επιχειρήσεις και μισθωτούς υπέρ του ασφαλιστικού

Νέο σοκ: Πρόσθετη εισφορά σε επιχειρήσεις και μισθωτούς υπέρ του ασφαλιστικού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέο σοκ για τους ασφαλισμένους , καθώς όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος, το υπουργείο Εργασίας μελετά την επιβολή εισφοράς επί του κύκλου εργασιών των επαγγελματιών, υπερ του ασφαλιστικού συστήματος.

Ο υφυπουργός , μιλώντας στο Mega, είπε ότι η εισφορά για ένα διάστημα θα είναι υποχρεωτική και είναι μια από τις σκέψεις για την εξεύρεση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ανέφερε ως παράδειγμα ότι στους ελεύθερους επαγγελματίες η εισφορά θα μπει επί του κύκλου εργασιών τους.

Για τους μισθωτούς δεν έδωσε διευκρινίσεις, λέγοντας ότι είναι ένα θέμα που μελετάται.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι το ταμείο αυτό που θα δημιουργηθεί, θα είναι διαφορετικό από τον ΑΚΑΓΕ, ενώ οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να καταβάλλουν επιπλέον χρήματα για την ασφάλισή τους, δημιουργώντας κατ’ αυτό τον τρόπο τον προσωπικό τους «κουμπαρά», από τον οποίο θα μπορούν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να αποσύρουν τα χρήματά τους εφόσον το επιθυμούν.

Εάν δεν πάρουμε κανένα μέτρο, θα έρθει Αρμαγεδδών, προειδοποίησε ο κ. Πετρόπουλος , υποστηρίζοντας ότι τα τελευταία πέντε χρόνια καταγράφεται μία σημαντική επιδείνωση των συνθηκών του ασφαλιστικού περιβάλλοντος, που καθιστά αναγκαία τη λήψη άμεσων μέτρων, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του.

Ο αρμόδιος υφυπουργός διέψευσε τα σενάρια περί παροχής συντάξεων βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ έκανε λόγο για εκλογίκευση του συστήματος.

Ο κ. Πετρόπουλος έσπευσε να διευκρινίσει ότι «δεν πρόκειται να κόψουμε, έτσι απλά, τις συντάξεις των ανθρώπων», καθώς, όπως εξήγησε, θα υπάρξει σύνδεση των συντάξεων με τις εισφορές των ασφαλισμένων.

Σε ό,τι αφορά το νέο ασφαλιστικό, ο κ. Πετρόπουλος εκτίμησε ότι μπορεί να δημιουργηθούν τρία ταμεία και όχι ένα όπως πρότεινε η Επιτροπή Σοφών.

Πάντως, εξέφρασε την άποψη, ότι το καλύτερο θα ήταν τελικά να δημιουργηθούν δυο ταμεία και το δεύτερο να αφορά τους αγρότες.

Αναφερόμενος στο νέο τρόπο είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών από ιδιοκτήτες καταστημάτων και ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Πετρόπουλος είπε: «Θα εισπράττουμε πραγματικά την εισφορά και δεν θα μας διαφεύγει με τρόπους που θα βρούμε κατά την είσπραξη των εισοδημάτων με τις αποδείξεις. Ένας τρόπος είναι και με το Taxisnet. Το μελετάμε και ενδεχομένως να θέσουμε τους κανόνες και να εφαρμοστεί και μέσα στο 2015.

Όταν κόβει μια απόδειξη πληρωμής το κατάστημα θα έχει και ένα ποσοστό που θα είναι για την κοινωνική ασφάλιση. Θα συγκεντρώνεται θα εκκαθαρίζεται και θα αποδίδεται».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΒΕΑ: Νέο χαράτσι για τους μικρομεσαίους έως 300 ευρώ το χρόνο από την αύξηση εισφορών

Ξεκαθαρίζει ο Τσίπρας: Καμία αύξηση εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες

Κωστής Χατζηδάκης: Καλείται για εξηγήσεις στο Πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

«Εθνική σύνταξη», το «παγόβουνο» του ασφαλιστικού

Ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι: Πόσο αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr