Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χάος από την καταιγίδα σε Ηλεία και Αχαΐα

Χάος από την καταιγίδα σε Ηλεία και Αχαΐα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αίτημα για να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Δυτικής Αχαΐας έστειλε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από νωρίς σήμερα το πρωί πολλές περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, εξαιτίας των συνεχών και έντονων καταιγίδων έχουν πλημμυρίσει μεγάλες εκτάσεις των Δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Δυτικής Αχαΐας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε κατοικίες και καταστήματα, καθώς και σε υποδομές, όπως σε κεντρικούς αγωγούς ύδρευσης και στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού. Ακόμη, λόγω των πλημμυρών έχουν προκληθεί ζημιές σε θερμοκήπια και σε καλλιέργειες, καθώς και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο.

Ειδικότερα, στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης τα περισσότερα προβλήματα προκλήθηκαν στις περιοχές Λεχαινών, Βάρδας, Κάστρου, Ανδραβίδας, Στρουσίου, Σταφιδοκάμπου, Αετοράχης, Κεπελέτου, Κουρτεσίου, Μανωλάδας, Νεάπολης, Νέας Μανωλάδας, Νησίου, Ξενιών, Κάτω Παναγιάς, Νεοχωρίου, Αγίου Χαραλάμπους, Αρετής, Μέλισσας, Μπορσίου και Μυρσίνης.

Στο δήμο Δυτικής Αχαΐας οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν καταγραφεί στις περιοχές Καγκάδι, Απιδεώνας, ‘Αραξος, Μετόχι, Λάππα, Λακκόπετρα, Ματαράγκα, Μιχόι, Άγ. Νικόλαος Σπάτων, Βουπράσιο, Σαγέικα, Μποντέικα, Λιμνοχώρι, Καλαμάκι Αλισσός Φλόκα, Ζησιμέικα, Λουσικά, και Σπαλιαρέικα. Ακόμη, ζημιές υπάρχουν στο αντλιοστάσιο της Κάτω Αχαΐας καθώς και στην βιομηχανική περιοχή.

Σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε ότι «για ακόμη μία φορά η Δυτική Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας» και πρόσθεσε:

«Από νωρίς το πρωί οι υπηρεσίες μας είναι στο πλευρό των κατοίκων έχοντας ως κύριο στόχο μας να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και να προστατευθούν οι περιουσίες των συμπολιτών μας». Επίσης, ανέφερε πως η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, καθώς και οι τεχνικές υπηρεσίες είναι επί ποδός, ενώ ζήτησε από όλους να βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς όπως τόνισε «πρόκειται για μία πολύ δύσκολη ημέρα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεταφορά αφρικανικής σκόνης: Συστάσεις της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας

Καιρός: Έρχεται… καλοκαίρι – Η πιο ζεστή μέρα με 27°C

Λασποβροχές και αφρικανική σκόνη: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έως 24°C ο υδράργυρος

ΟΗΕ: Μεγάλη πιθανότητα το 2024 να είναι η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση την Κυριακή 17/3 το απόγευμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr