Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα εποχή στον Τύπο: Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη ο «Πήγασος»

Νέα εποχή στον Τύπο: Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη ο «Πήγασος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο εκδοτικός Όμιλος «Πήγασος» της οικογένειας Μπόμπολα περνά στον έλεγχο του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από τραπεζικές πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι τρεις πλευρές – Μπόμπολας, Σαββίδης, τράπεζες – έχουν συμφωνήσει σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης της υπερχρεωμένης «Πήγασος» που περιλαμβάνει:

1.Τη σημαντική αύξηση κεφαλαίου της εταιρίας Πήγασος μόνο με τη συμμετοχή της πλευράς Σαββίδη και με συνακόλουθη συρρίκνωση της συμμετοχής της οικογένειας Μπόμπολα

2.Την αναδιάρθρωση της επιχείρησης με βάση το άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα (σε αντίθεση με τον ΔΟΛ που έχει τεθεί σε εκκαθάριση εν λειτουργία με τοποθέτηση Επιτρόπου)

3. Τη ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων της Πήγασος προς τις τράπεζες. Η επιχείρηση οφείλει περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Οι τράπεζες έχουν ήδη σχηματίσει υψηλές προβλέψεις και η σχετική διαπραγμάτευση με την πλευρά Σαββίδη αφορά το ύψος των δανείων αλλά και το σχέδιο αποπληρωμής που αποδέχεται.Σύμφωνα με πληροφορίες συζητείται το ενδεχόμενο «κουρέματος» τμήματος των δανείων του Πήγασου

Ας σημειωθεί ότι στον Πήγασο ανήκει σημαντικό τμήμα των μετοχών της Τηλέτυπος ΑΕ ιδιοκτήτριας εταιρίας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και το 50% της εταιρείας διανομής τύπου «Άργος», κατά συνέπεια ο Ιβάν Σαββίδης εφόσον η συμφωνία ολοκληρωθεί θα αποκτήσει και τον έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού.

Ο κ. Σαββίδης πλην της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ο βασικός μέτοχος της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, της ΣΟΥΡΩΤΗ, ενώ εταιρία του διαχειρίζεται το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ. Επίσης συμμετέχει στο επιχειρηματικό σχήμα που πλειοδότησε για την εξαγορά του 67% του ΟΛΘ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αγόρασε αντί 8,1 εκατ. τους τίτλους της «Ελευθεροτυπίας»

Ο σωσίας του Μητσοτάκη στο Dragons’ Den του ΑΝΤ1

Συνελήφθη 31χρονος στην Κέρκυρα που έστελνε email στο Mega για βόμβα

Στο ΣΚΑΪ είπαν ότι «με τέσσερα τοστ χορταίνει όλη η οικογένεια» -Οργή στα social media

Υπό διωγμό η τηλεοπτική σειρά «Κόκκινα μπουμπούκια» που διχάζει την Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr