Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ιβάν Σαββίδης μπήκε στον “πόλεμο” που κήρυξε η ομογένεια των ΗΠΑ στα Σκόπια

Ο Ιβάν Σαββίδης μπήκε στον “πόλεμο” που κήρυξε η ομογένεια των ΗΠΑ στα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Συντονιστής του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού της Περιφέρειας των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ και πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, συντάσσεται με το εγχείρημα της Παμμακεδονικής Ένωσης των ΗΠΑ, να ανακληθεί η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης, που είχε αναγνωρίσει το 2004 προσωρινά τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία».

Ο Ιβάν Σαββίδης -σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tribune.gr- έστειλε σχετική επιστολή στην ομογενειακή οργάνωση, μια μέρα πριν από τη διεξαγωγή στη Νέα Υόρκη του ετήσιου συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης, που εφέτος έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς συμπίπτει με την επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυσή της.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ σημειώνει χαρακτηριστικά, ότι η Ελλάδα διέρχεται μία δύσκολη περίοδο και ιερό χρέος των εκατομμυρίων Ελλήνων της Διασποράς, όπως αναφέρει, είναι η παροχή της μεγαλύτερης δυνατής στήριξης, με κάθε τρόπο και σε κάθε επίπεδο:

“Ένα από τα μείζονα πολιτικά προβλήματα, που τεχνητά επιβλήθηκε στην Ελλάδα πριν από μισό αιώνα, αποτελεί το μακεδονικό ζήτημα.

Η Μακεδονία είναι απόσπαστο μέρος της μεγάλης Ιστορίας της Ελλάδας.

Η απαίτηση του ελληνικού κράτους για αλλαγή του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας σε ένα όνομα που θα αντιστοιχεί στην ιστορική πραγματικότητα, αξίζει παγκόσμια υποστήριξη.

Kαλώ τους συπατριώτες μας στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε όλον τον κόσμο, να υποστηρίξουν τo εγχείρημα της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, που αφορά στην παγκόσμια εκστρατεία μέσω του διαδικτύου για συλλογή υπογραφών, με σκοπό την ανάκληση της λανθασμένης αποφάσεως της αμερικανικής κυβερνήσεως το 2004, για προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα “Μακεδονία”.

Όλοι μαζί, ενεργά και με ένα ενιαίο μέτωπο, να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, να εργασθεί για τη δίκαιη και ταχεία λύση του προβλήματος».

H συλλογή υπογραφών έχει ξεκινήσει στις 13 Απριλίου, με σύνθημα «αυτό δεν είναι το όνομά σου» (#ThatsNotYourName) και με τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου και της μεγαλύτερης ελληνοαμερικανικής οργάνωσης AHEPA εν όψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Μέχρι τώρα το σχετικό αίτημα, έχουν συνυπογράψει δεκάδες χιλιάδες Έλληνες από όλο τον κόσμο, ενώ έχουν εκφράσει δημόσια την υποστήριξή τους οι Αμερικανοί βουλευτές που συμμετέχουν στην αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσσου για τις Ελληνικές υποθέσεις, η ομογενειακή κυπριακή ηγεσία, καθώς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Χαρακτηριστική της θερμής υποστήριξης είναι η δήλωση της γερμανικής καταγωγής, Έρικα Κνίμαν Σπυροπούλου, χήρας του αείμνηστου Συντονιστή ΣΑΕ Περιφέρειας ΗΠΑ Θεόδωρου Γ. Σπυρόπουλου:

«Θεωρώ υποχρέωσή μου προς τη μνήμη του συζύγου μου, να αγωνισθώ με όλες μου τις δυνάμεις, για την ευόδωση του δίκαιου αυτού αιτήματος του ελληνισμού. Πιστεύω ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα ανακαλέσει σύντομα τη λανθασμένη απόφασή της να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως δήθεν ‘Μακεδονία’». Μάλιστα η κυρία Σπυροπούλου έχει έμπρακτα στηρίξει την εκστρατεία και οικονομικά.

Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ Δημήτρης Χατζής είχε στην Ουάσινγκτον επαφές με Αμερικανούς επισήμους και εκφράζει στο Tribune.gr την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα τους.

«Η στήριξη του Ιβάν Σαββίδη, του Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, προσδίδει νέα διάσταση στο εγχείρημά μας. Πιστεύω ότι θα έχουμε απτά αποτελέσματα για αλλαγή της στάσης της αμερικανικής ηγεσίας ως το τέλος του χρόνου».

Η συντονίστρια της εκστρατείας, καθηγήτρια σε πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης Νάνσυ Μπίσκα, επισημαίνει πως το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), το οποίο από το 2011 είναι ανενεργό, ξαναζωντανεύει ύστερα από την αυθόρμητη πίεση που ασκούν οι απανταχού Έλληνες, που αγκαλιάζουν καθημερινά την πρωτοβουλία μας.

Η κυρία Μπίσκα υπενθυμίζει εξάλλου, την προεκλογική δέσμευση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα το 2008, να εργαστεί για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και στον τερματισμό της αρνητικής προπαγάνδας κατά της Ελλάδας.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Ιβάν Σαββίδη:

Αγαπητοί συμπατριώτες!

Σήμερα η κοινή ιστορική μας πατρίδα, η μητέρα Ελλάδα, διέρχεται μία δύσκολη περίοδο. Ιερό χρέος των εκατομμωρίων Ελλήνων της Διασποράς είναι η παροχή της μεγαλύτερης δυνατής στήριξης. Με κάθε τρόπο, σε κάθε επίπεδο.

Η Ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ είναι μια από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες εθνικές κοινότητες στον κόσμο. Από την ενεργό της θέση εξαρτάται η τύχη πολλών ζητημάτων που απασχολούν τη σύγχρονη Ελλάδα.

Ένα από τα μείζονα πολιτικά προβλήματα, που τεχνητά επιβλήθηκε στην Ελλάδα πριν από μισό αιώνα, αποτελεί το μακεδονικό ζήτημα.

Η Μακεδονία είναι απόσπαστο μέρος της μεγάλης Ιστορίας της Ελλάδας. Ο Φίλιππος, ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Αριστοτέλης είναι παιδιά της. Η απαίτηση του ελληνικού κράτους για αλλαγή του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας σε ένα όνομα που θα αντιστοιχεί στην ιστορική πραγματικότητα, αξίζει παγκόσμια υποστήριξη.

Με αυτές τις σκέψεις, καλώ τους συπατριώτες μας στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε όλον τον κόσμο να υποστηρίξουν το εγχείρημα της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, που αφορά στην παγκόσμια εκστρατεία μέσω του διαδικτύου για τη συλλογή υπογραφών με σκοπό της λανθασμένης αποφάσεως της αμερικανικής κυβερνήσεως το 2004 για προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία.
Όλοι μαζί, με τη σκέψη στην πατρίδα, ενεργά και με ένα ενιαίο μέτωπο, να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να εργασθεί για τη δίκαιη και ταχεία λύση του προβλήματος.

Ας δώσουμε την ψυχή μας για την ιστορική πατρίδα, για την Ελλάδα μας! Ας δώσουμε την ψήφος μας για την υπεράσπιση της μεγάλης παγκόσμιας Ιστορίας μας!

Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική!

Συντονιστής ΣΑΕ Περιφέρειας των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ

Ιβάν Σαββίδης

Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια έκκληση της Παμμακεδονικής Η.Π.Α. διεξάγεται τόσο online (στο gopetition) όσο και offline με ειδικές φόρμες συλλογής υπογραφών. Οι ενδιαφερόμενοι να υπογράψουν μπορούν να επισκέπτονται τον ακόλουθο σύνδεσμο: ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Όσοι δεν χειρίζονται το διαδίκτυο ή έχουν δυσκολία με την αγγλική γλώσσα μπορούν να επικοινωνούν στο email macedoniapetition@gmail.com.

Δείτε την επιστολή Σαββίδη:

savvidis

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοζάνη: «Μαϊμού» αστυνομικός έκλεψε 225.000 ευρώ από ηλικιωμένη, με τη γνωστή μέθοδο του «τροχαίου»

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Ληστεία με σπρέι πιπεριού σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

24χρονος Αλβανός στην Πέλλα καταδικάστηκε για βιασμό ανηλίκου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...