Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή για τη “σκοτεινή” παρέμβαση και την εμπλοκή στο ΣτΕ

Οργή για τη “σκοτεινή” παρέμβαση και την εμπλοκή στο ΣτΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μένεα πνέουν στο Μέγαρο Μαξίμου για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των τηλεοπτικών αδειών, μετά και την διακοπή της Ολομέλειας στο Συμβούλιο της Επικρατείας που θα κρίνει τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά.

Στο κυβερνητικό επιτελείο τονίζουν πως «η διαγωνιστική διαδικασία συνεχίζεται ομαλά και ταχύτατα, δεδομένου ότι όλες οι μέχρι τώρα αποφάσεις του ΣτΕ επί των ασφαλιστικών μέτρων ήταν απορριπτικές».

Οι ίδιες πηγές, αναφερόμενες στο κλίμα πιέσεων που περιγράφεται στη σημερινή ανακοίνωση του ΣτΕ, συμπληρώνουν:«Και στην περίπτωση της εκδίκασης της συνταγματικότητας του νόμου, πρέπει να αφεθεί το ανώτατο δικαστήριο να αποφασίσει ανεπηρέαστο».

Ωστόσο, η αναφορά του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου σε “σκοτεινή” διαδικασία σήμανε συναγερμό στην Ηρώδου Αττικού, δεδομένου ότι η επίμαχη δήλωση εκλαμβάνεται ως ευθεία παρέμβαση στο έργο του ανώτατου Δικαστηρίου στην πιο κρίσιμη καμπή της διαδικασίας.

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζουν αδιανόητη τη δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, καθώς εκτιμάται ότι “επιχειρεί ευθέως να αμφισβητήσει την ικανότητα της Δικαιοσύνης και μάλιστα ενός ανώτατου Δικαστηρίου, όπως το ΣτΕ, να απονείμει δικαιοσύνη, στοχοποιώντας μια δικαστική λειτουργία και μια συγκεκριμένη διαδικασία ως «σκοτεινή».

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τη διακοπή της Ολομέλειας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος έσπευσε να υιοθετήσει τις καταγγελίες του νομικού συμβούλου Alpha, Star δηλώνοντας πως «μετά τους ισχυρισμούς του νομικού συμβούλου υποψήφιων διεκδικητών τηλεοπτικής άδειας, καθώς και μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η υπόθεση «τηλεοπτικές άδειες» έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη».

Οργισμένη αντίδραση Παππά με βολές σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Με τη σειρά του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς εξαπέλυσε νέα επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά «ντροπή και αίσχος για όσους επιχείρησαν να πιέσουν δημόσιους λειτουργούς».

«Η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς επέλεξε να διασυρθεί και να συρθεί πίσω από καθόλου έννομα συμφέροντα όσων νόμιζαν πως, η αεροπειρατεία των συχνοτήτων θα συνεχίζονταν για πάντα. Είναι επίσης ντροπή, είναι αίσχος για όσους ανεπιτυχώς επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να πιέσουν δημόσιους λειτουργούς, για να διαφυλάξουν τα ειδικά και ιδιαίτερα συμφέροντα τους.

Οι πολίτες πλέον, γνωρίζουν πως, κάποια δελτία ειδήσεων δεν είναι δελτία για την ενημέρωση τους, είναι δελτία για την υπεράσπιση των συμφερόντων συγκεκριμένων ιδιοκτησιών, η λάσπη όμως, επιστρέφει πάρα πολύ γρήγορα πίσω σε αυτούς που την εκτοξεύουν. Μια μεγάλη τομή μια μεγάλη μεταρρύθμιση ολοκληρώνεται. Ας το καταλάβουν. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Το νέο τηλεοπτικό τοπίο σε λίγες μέρες θα είναι πραγματικότητα.

Πόσα εισέπραξαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών; Μηδέν»

Πώς φτάσαμε στη διακοπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Μετά από μόλις μία ώρα συνεδρίασης στο ΣτΕ, οπρόεδρος του Δικαστηρίου αποφάσισε να ματαιώσει τη διάσκεψη, λόγω του κλίματος που έχει διαμορφωθεί, ανακοινώνοντας τα εξής:

«Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».

Ακολούθησαν διαρροές και ανεπίσημες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, μερίδα δικαστών ενοχλήθηκε από την εισαγωγική τοποθέτηση του Προέδρου Ν.Σακελλαρίου, για την κρισιμότητα της υπόθεσης αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες και τον κατηγόρησε ότι «προσπαθεί να προκαταλάβει την κρίση τους».

Λίγο αργότερα η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανακοίνωσε :

«Σύμφωνα με την από 30-9-2016 ανακοίνωση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο μόνος λόγος για τον οποίο ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα διάσκεψη της Ολομέλειας του Δικαστηρίου επί των υποθέσεων για τις τηλεοπτικές άδειες είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομέλειας για τα θέματα αυτά.

Επομένως, όσα αντίθετα αναφέρονται στον τύπο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Σύμφωνα με δημοσκόπο μετά τις Ευρωεκλογές έρχονται τα χειρότερα για την κυβέρνηση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...