Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ράμα οδηγεί την Αλβανία σε απομόνωση από την Ευρώπη με τις “μαγκιές” στην Ελλάδα

Ο Ράμα οδηγεί την Αλβανία σε απομόνωση από την Ευρώπη με τις “μαγκιές” στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Οι επίσημοι αλβανικοί φορείς δεν μπορούν να διατείνονται urbi et orbi ότι τα μειονοτικά δικαιώματα είναι σεβαστά σε όλη την αλβανική επικράτεια, την ίδια στιγμή που τα παραβιάζουν στην πράξη, ναρκοθετώντας την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας τους“, αναφέρει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα σχετικά με την απόφαση να κατεδαφιστούν ελληνικά σπίτια στη Χειμάρρα της βορείου Ηπείρου.

“Tα γεγονότα μιλούν από μόνα τους: τα ειδοποιητήρια για την κατεδάφιση κτηρίων, στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπλασης της Χειμάρρας εστάλησαν σε άτομα, που ήταν όλα ελληνικής καταγωγής. Πρόκειται για μία μεθόδευση που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σχέδιο καταστρατήγησης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας”, διαπιστώνει το υπουργείο Εξωτερικών και συνεχίζει:

“Oι σχετικές χθεσινές δηλώσεις Αλβανών αξιωματούχων παραπέμπουν σε παρωχημένες συλλογιστικές, οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα ισχύοντα πρότυπα προστασίας μειονοτικών δικαιωμάτων σε σύγχρονα, δημοκρατικά και ευρωπαϊκά κράτη.

Η αλβανική ηγεσία συγχέει την εσφαλμένη αντίληψη που έχει για την ιστορία με τις δεσμεύσεις της Αλβανίας, που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, για την προστασία την Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας που είναι γηγενής με κατοχυρωμένα δικαιώματα”, καταλήγει το υπουργείο Εξωτερικών.

Η αναφορά μάλιστα σε “εσφαλμένη αντίληψη που έχει [η αλβανική ηγεσία] για την ιστορία”, παραπέμπει σε ανάρτηση στο Facebook του Έντι Ράμα, στην οποία ισχυρίζεται ότι η Αθήνα στην περίοδο της οθωμανικής κατοχής ήταν μια αλβανική πόλη και ότι τον Παρθενώνα έσωσε από βομβαρδισμό των Βενετσιάνων κάποιος Αλβανός αρχιεπίσκοπος Αθηνών. Η φανταστική ιστορία του Έντι Ράμα, που δεν υπάρχει σε καμία ιστορία [ελληνική ή βενετσιάνικη] απαντήθηκε ήδη από το TRIBUNE με όλα τα ιστορικά στοιχεία εδώ: Προκαλεί ο Ράμα: Η Αθήνα αλβανική πόλη – Την Ακρόπολη έσωσε ένας Αλβανός.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Έντι Ράμα έχει ισχυριστεί στο πρόσφατο παρελθόν ότι ο θεός Δίας ήταν… Αλβανός Τσάμης. Ο Έντι Ράμα, να το πούμε κι αυτό, είναι ελληνικής καταγωγής.

Το υπουργείο Εξωτερικών επαναλαμβάνει επίσης την απειλή του προς την αλβανική κυβέρνηση, ότι δηλαδή εάν συνεχίσουν αυτό το “βιολί” δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν χώρα μέλος της Ευρωπαϊκή Ένωσης, αναφέροντας ότι οι αλβανικοί φορείς ναρκοθετούν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας τους.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, σε πρώτη του ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών γύρω από το θέμα, ανέφερε:

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία όσα διαδραματίζονται στη Χειμάρρα, όπου 19 οικογένειες που ανήκουν στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα παρέλαβαν ειδοποιητήριο, με το οποίο τους δίνεται προθεσμία 5 ημερών για την εκκένωση των οικιών τους που προορίζονται προς κατεδάφιση.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Δήμαρχος, κ. Γκόρος, εκτελώντας μια κυβερνητική πολιτική, έβαλε την υπογραφή του σε ειδοποιητήρια για κατεδαφίσεις, τα οποία μάλιστα επιδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους την ημέρα της Εθνικής Επετείου.

Οι αλβανικές Αρχές πρέπει να προβούν άμεσα αφενός στην ακύρωση της κατεδάφισης και αφετέρου σε ουσιαστικές διαβουλεύσεις με τους ιδιοκτήτες για τα σχέδια ανάπλασης της Χειμάρρας.

Η προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων και δη των μειονοτικών δικαιωμάτων αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των 5 προϋποθέσεων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ως εκ τούτου, εφόσον η Αλβανία ειλικρινά επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι λειτουργεί ως κράτος Δικαίου προστατεύοντας από αυθαιρεσίες και παρανομίες τα δικαιώματα όλων των κατοίκων της ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής και προελεύσεως.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αλβανία παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση, παραμένει πάντοτε στο πλευρό των Ομογενών μας, και έχει ενημερώσει για το θέμα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο τις αρμόδιες αλβανικές Αρχές, τους αρμόδιους διεθνείς Οργανισμούς και τους εκπροσώπους της Διεθνούς Κοινότητας.

Η αλβανική πλευρά, μια κυβέρνηση που ελέγχεται από τα συμφέροντα του Σόρος, του Γκιουλέν και του Ερντογάν (όλα αυτά τα “κυκλώματα” εκπροσωπούνται στην αλβανική κυβέρνηση), αντέδρασε με αμηχανία το πρωί της Δευτέρας. Ο εκπρόσωπος του αλβανικού ΥΠΕΞ Γκλεβις Ντερβίσι χαρακτήρισε «αναχρονιστική» τη θέση αυτή του ελληνικού υπουργείου, υποστηρίζοντας ότι ο «απειλητικός», όπως σχολίασε, τόνος της ανακοίνωσης προορίζεται «για εγχώρια κατανάλωση».

Εάν η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ είναι για “εσωτερική κατανάλωση” οι Αλβανοί κυβερνώντες πραγματικά δεν θα ήθελαν να το διαπιστώσουν και καλό είναι να προσέχουν τι λένε και πώς το λένε.

Είναι προς το συμφέρον του αλβανικού λαού να έχει σύμμαχο την Ελλάδα και όχι τις “παρέες” του Ράμα.

Εξάλλου για πόσο ακόμα ο Ερντογάν θα ταλαιπωρεί τον κόσμο; Αυτό προφανώς ο πανίβλαξ Ράμα δεν το έχει προβλέψει.

Το καθεστώς Ράμα δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του αλβανικού λαού μόνο κάποιων Αλβανών ολιγαρχών.

Εξάλλου και οι ίδιοι οι Αλβανοί, που δίνουν μεγάλη σημασία στη “μπέσα”, οφείλουν να αναρωτηθούν εάν μπορούν να εμπιστεύονται έναν τύπο σαν τον Ράμα που αν και είναι ελληνικής καταγωγής δεν τιμά το αίμα που ρέει στις φλέβες του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...