Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Κόβει το βήχα” Ερντογάν ο Παυλόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη η Συνθήκη της Λωζάνης

“Κόβει το βήχα” Ερντογάν ο Παυλόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη η Συνθήκη της Λωζάνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα κοφτή απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας πως η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη

Σε ομιλία που παρέθεσε στα εγκαίνια του Ελληνικού Ινστιτούτου Θρακικών Μελετών, στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι τα σύνορα της Ελλάδος και κατ’ επέκταση της Ε.Ε., ορίζονται από τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία δεν επιδέχεται καμίας μεταβολής.

«Ερμηνεύεται η Συνθήκη της Λωζάννης και υπάρχουν ερμηνείες πολλές. Οι κυριότερες είναι η ιστορική, είναι η συστηματική, είναι η γραμματική είναι η τελολογική ερμηνεία, αλλά διαμηνύουμε προς την Τουρκία δίπλα ότι συναισθηματική ερμηνεία, ερμηνεία από βάθους ή από μέσης καρδίας δεν υπάρχει. Ούτε υπάρχει, ούτε πρόκειται να υπάρξει και γιατί επιστημονικώς είναι αδιανόητη, αλλά είναι πολιτικώς επικίνδυνη και για τη διεθνή κοινότητα και για την παγκόσμια ειρήνη».

«Στα εθνικά δίκαια και στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν υποχωρήσεις, παραχωρήσεις ή διαπραγματεύσεις» υπογράμμισε.

Απευθυνόμενος σε όσους μιλούν για τούρκικες αξιώσεις εσωτερικής κατανάλωσης ή αστεϊσμού. «Θέλω να θυμίσω, και το έχει αποδείξει η ιστορία ότι στις διεθνείς σχέσεις και ιδίως για μας τους Έλληνες και κατά την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων πολλά πράγματα ξεκινάν με τη μορφή της κωμωδίας αλλά καταλήγουν σε τραγωδία, και αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ στο εξής.

Και εν πάση περιπτώσει επειδή θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή είναι δύσκολοι καιροί για αστεϊσμούς, εμείς οι Έλληνες ως μέλη και της ΕΕ τα εθνικά μας δίκαια και εθνικά δίκαια της ίδιας της ΕΕ δεν πρόκειται ποτέ να τα βάλουμε στη ζυγαριά του αστεϊσμού ή της σοβαρότητας. Για μας είναι έτσι όπως τα λέει η ιστορία και το Διεθνές Δίκαιο».».

«Υπενθυμίζω στην γείτονα Τουρκία ότι όχι μόνο επιδιώκουμε τη φιλία με αυτήν αλλά διαμηνύουμε ότι σ’ αυτούς τους ταραγμένους και για εκείνη καιρούς, η Ελλάδα είναι η πόρτα και το παράθυρο προς τη Δύση και προς την ΕΕ, και είμαστε έτοιμοι να κρατήσουμε την πόρτα και το παράθυρο ανοιχτά.

Το αποδείξαμε γιατί υπήρξαμε οι πρώτοι που σ’ αυτή τη μεγάλη περιπέτεια του πραξικοπήματος στηρίξαμε πρώτοι και ίσως και μόνοι για ώρες αρκετές στην αμήχανη Δύση, τη δημοκρατική νομιμότητα στη γείτονα Τουρκία.

Αλλά σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που αφορούν τα εθνικά μας δίκαια και την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, που αφορά όπως είπα και την Ευρώπη, δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν υποχωρήσεις, υπαναχωρήσεις, διαπραγματεύσεις», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...