Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τη Φεντερίκα υποδέχτηκε ο Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου

Τη Φεντερίκα υποδέχτηκε ο Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τα νυχάκια βαμμένα κατακόκκινα, ξεκάλτσωτη με πέδιλο, η Φεντερίκα Μογκερίνι επισκέφθηκε χαμογελαστή τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε δηλώσεις του για την επίσκεψη της ύπατης εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι, στην Αθήνα ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, έκανε λόγο για «ιδιαίτερου συμβολισμού και μείζονος σημασίας» επίσκεψη.

Όπως επισήμανε ο κ. Καρβούνης, η επίσκεψη της κ. Μογκερίνι «υπογραμμίζει την παρά τω πλευρώ της Ελλάδας στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνούς ασφάλειας και συνεργασίας».

Βεβαίως η άποψη του TRIBUNE είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θυμίζει περισσότερο παιδικό σταθμό με “παρκαρισμένους” διαφόρους από τις χώρες τους, όχι απαραίτητα τους ικανότερους και ότι η Ελλάδα ευτυχώς έχει τη στήριξη των ΗΠΑ διότι εάν περιμέναμε από τη Μογκερίνι και την Επιτροπή θα ζούσαμε κάποια νέα εθνική τραγωδία.

Συζήτησαν και για τον σεισμό Τσίπρας-Μογκερίνι

«Λεπτό προς λεπτό το νησί επιστρέφει στην κανονικότητα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για τον σεισμό στην Κω, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου την ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο θυμάτων.

Παράλληλα επισήμανε ότι η περιοχή μας είναι περιοχή με πολλούς σεισμούς και πως πρέπει να ζήσουμε με αυτό και να υπερβούμε τις δυσκολίες.

Από την πλευρά της η κ. Μογκερίνι εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον ελληνικό λαό, τη στήριξη της Ε.Ε. και την ετοιμότητά της να την επιδείξει με κάθε τρόπο.

Σημείωσε ακόμη ότι το νησί ήδη έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες διαφόρων ειδών, αναφερόμενη ουσιαστικά στην προσφυγική κρίση, με τον Πρωθυπουργό να σημειώνει ότι «γνωρίζουμε τις δυσκολίες και έχουμε τρόπους να τις υπερβαίνουμε».

«Και είμαστε μαζί σας», συμπλήρωσε η κ. Μογκερίνι.

Εξάλλου, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Τσίπρας έγραψε ότι «το σύνολο του επιχειρησιακού μηχανισμού βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου να συνδράμει με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση των συνεπειών».

«Ευχαρίστησα την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας για τη συμπαράστασή της αυτές τις δύσκολες ώρες», ήταν ένα δεύτερο tweet του.

Στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έγραψε: «H Ελλάδα στηρίζει τον διεθνή ρόλο της ΕΕ στην προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας».

Για το Κυπριακό

Αναζητούμε μία δίκαιη λύση στο Κυπριακό, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

«Αλλά την ίδια στιγμή ξέρω πολύ καλά ότι ο μόνος τρόπος για την ενδυνάμωση της δημοκρατίας στην γείτονα χώρα, είναι να στηρίξουμε την ενταξιακή της πορεία» σημείωσε.

Η κ. Μογκερίνι από την πλευρά της σημείωσε ότι «θα έχουμε έναν υψηλού επιπέδου πολιτικό διάλογο με την Τουρκία την επόμενη εβδομάδα όπου θα αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες και όλους τους τρόπους να υπερβούμε αυτές τις δυσκολίες».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τον ρόλο της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά, καθώς και για τον προσωπικό ρόλο του Πρωθυπουργού, ενώ υπογράμμισε την προσήλωση της Ε.Ε. στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης:

«Αλλά είμαι πολύ ευγνώμων για τον ρόλο της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ο προσωπικός σας ρόλος -ακόμα και από απόσταση- στο Κραν Μοντανά ήταν ιδιαίτερα σημαντικός και η ΕΕ παραμένει απόλυτα προσηλωμένη στην εξεύρεση βιώσιμης θετικής λύσης για το Κυπριακό. Είναι προτεραιότητα για εμένα προσωπικά και για ολόκληρη την Ένωση».

«Πρέπει να επιμείνουμε» στη διαδικασία για την εξεύρεση λύσης, τόνισε ο κ. Τσίπρας, με την κ. Μογκερίνι να επισημαίνει πως «πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να επιμείνουμε».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...