Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόβα αξιολόγησης μετά το ακροδεξιό blitzkrieg του Βερολίνου

Πρόβα αξιολόγησης μετά το ακροδεξιό blitzkrieg του Βερολίνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μία πρώτη επίσημη… πρόβα για την επικείμενη αξιολόγηση κατεβαίνει σήμερα το κυβερνητικό επιτελείο, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Αλέξη Τσίπρα να υποδέχονται διαδοχικά τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Λίγες μόνο ώρες μετά το πανευρωπαϊκό σοκ από τις γερμανικές εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων δεν κινείται σε θετική κατεύθυνση για την Ελλάδα και τους συσχετισμούς δυνάμεων γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών θα θέσουν επί τάπητος την πορεία για την τρίτη αξιολόγηση αλλά και τις συζητήσεις για την πορεία εξόδου από το Μνημόνιο τον ερχόμενο Αύγουστο.

«Κεντρικός στόχος είναι να τελειώσουμε με τη μεγάλη πλειονότητα των προαπαιτούμενων μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, ώστε να επικεντρωθούμε στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ο κ. Ντάισελμπλουμ λέει πως η Ελλάδα πάει καλά, πως είναι εφικτός ο στόχος να τελειώνουμε με τα μνημόνια σε 10 μήνες και να αποκτήσει η Ελλάδα την οικονομική της ανεξαρτησία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η βάση της συζήτησης έχει ήδη τεθεί και αποκρυσταλλωθεί από το περασμένο Eurogroup, όπου άπαντες συμφώνησαν πως η τρίτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς προσκόμματα, εί δυνατόν μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Σε αυτή τη γραμμή πλεύσης ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε επιτακτικά από όλους τους συναρμόδιους υπουργούς να έχουν ολοκληρώσει τη μεγάλη πλειοψηφία των 95 προαπαιτουμένων μέχρι το Νοέμβριο, προκειμένου να μην υπάρξουν περιθώρια και “ευκαιρίες” για όσους επιχειρούν διαρκώς να πυροδοτήσουν το κλίμα στο ελληνικό πρόγραμμα μέσω προσχηματικών καθυστερήσεων.

Η επίμαχη συζήτηση ωστόσο θα γίνει στη σκιά των γερμανικών καλπών. Η διαφαινόμενη αναγκαστική κυβερνητική συνεργασία των Χριστιανοδημοκρατών με τους Φιλελεύθερους που τάσσονται υπέρ του Grexit και των Πρασίνων δυσχεραίνει την εν εξελίξει πορεία προς την έξοδο από το Μνημόνιο, ενώ μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο για το χρόνο ολοκλήρωσης των προγραμματικών συμμαχιών, μέχρι το σχηματισμό της κυβέρνησης στο Βερολίνο, καθώς κάτι τέτοιο δεν πρέπει επ’ ουδενί να προκαλέσει προσκόμματα και καθυστερήσεις στην τρίτη αξιολόγηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως επιμένουν πως παρά το αρνητικό αποτέλεσμα στο Βερολίνο και τη σκληρή στάση του ΔΝΤ, το οποίο επιμένει σε αδικαιολόγητη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προσκρούοντας όμως στην Αθήνα αλλά και την αντίθετη άποψη της ΕΚΤ, η αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...