Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς ο Μητσοτάκης προσπαθεί να “μαζέψει” το ναυάγιο της ΝΔ

Πώς ο Μητσοτάκης προσπαθεί να “μαζέψει” το ναυάγιο της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Μήνυμα ανασύνταξης δυνάμεων εν μέσω αναζήτησης νέας στρατηγικής και αφηγήματος έστειλε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στους τομεάρχες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο “πάμε καλά αλλά μπορούμε και καλύτερα” συμπυκνώνεται ο μείζον προβληματισμός του αρχηγού της ΝΔ, ο οποίος επέλεξε με τη λήξη της απεργίας των δημοσιογράφων να κάνει μία νέα εμφάνιση – χωρίς αντίλογο – για να περιμαζέψει το γαλάζιο ναυάγιο στη Βουλή τη Δευτέρα, όπου κατέληξε με το αμίμητο, ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος που προτείνει σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής να μην ψηφίζει την πρότασή του!

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε εμφανώς να δώσει τις απαντήσεις που απέφυγε να δώσει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο στα όσα του καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Για αυτόν τον λόγο και πρώτιστο μέλημά του ήταν να αποδομήσει το κοινωνικό και ταξικό προφίλ που προσδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ακολουθούμενες πολιτικές, επιχειρώντας αφενός να βγάλει τη ρετσινιά του ελιτισμού και της εξυπηρέτησης μονάχα επιχειρηματικών συμφερόντων και αφετέρου να διευρύνει το εκλογικό πέλμα του στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα που σύμφωνα με όλα τα δημοσκοπικά ευρήματα απέχουν… έτη φωτός από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως οι πολιτικές της κυβέρνησης Τσίπρα επιβαρύνουν κυρίως τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Επιπλέον, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη… φυσικότητα των κοινωνικών ανισοτήτων, επεσήμανε πως αυτές έχουν διευρυνθεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χωρίς ωστόσο να το τεκμηριώσει.

Την ίδια ώρα ωστόσο ο Πρόεδρος της ΝΔ, επαναφέροντας το ακραία νεοφιλελεύθερο μανιφέστο της ΔΕΘ, επανέλαβε τα περί “αυτόνομων” δημόσιων σχολείων, δηλαδή μία παράφραση της πρότασης του μυστικοσυμβούλου του, Θ. Πελαγίδη για κατάργηση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας με δίδακτρα στα σχολεία. Επανέλαβε έτσι επί της ουσίας τη μετατροπή τους σε επιχειρήσεις που εάν δεν είναι οικονομικά βιώσιμες θα κλείνουν.

Για μία ακόμη φορά ισχυρίστηκε ότι δεν θα προβεί σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων εάν γίνει πρωθυπουργός, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τι ακριβώς εννοούσε με τις “απελευθερώσεις” δημοσίων υπαλλήλων στην ομιλία του στη ΔΕΘ, την ώρα μάλιστα που διαρκώς κάνει λόγο για μικρότερο Δημόσιο.

Τέλος, σε πείσμα των οικονομικών δεικτών και των ξένων άμεσων επενδύσεων που έφτασαν τα 2,1 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017 αλλά και της έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ που έκανε λόγο για θετικό ισοζύγιο σε ενάρξεις επιχειρήσεων, επέμεινε πως επιχειρήσεις αποφασίζουν να φύγουν από την Ελλάδα, επιτείνοντας την “επένδυση” της ΝΔ στο σενάριο της καταστροφής.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος στο κόμμα με επτά θεματικές ενότητες. Τα προσυνέδρια θα είναι ανοιχτά στην κοινωνία με συμμετοχή πολιτών και ειδικών εκτός κόμματος. “Ζητούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, θέλουμε να μας δώσουν την ευκαιρία να εφαρμόσουμε το σχέδιό μας. Μάθαμε από τα δικά μας λάθη, μάθαμε από τα λάθη των άλλων και δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τα ίδια” κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Eurostat εκθέτει Μητσοτάκη: «Δευτεραθλήτρια» στον πληθωρισμό τροφίμων η Ελλάδα στην Ευρώπη

Δημοσκόπηση: Ο Δένδιας μακράν ο δημοφιλέστερος υπουργός – Το «κομματικό» προφίλ των αναποφάσιστων

Τώρα ο Μητσοτάκης θέλει να εφαρμοστεί στο ακέραιο η Συμφωνία των Πρεσπών

Προκαλούν οι φιλορώσοι ψευδοαρχαιομακεδόνες – Μιτσκόσκι: «Είναι δικαίωμά μου να αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω»

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...