Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συζήτησε ο Παππάς με τον Τούρκο υπουργό Επικοινωνιών

Τι συζήτησε ο Παππάς με τον Τούρκο υπουργό Επικοινωνιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για την κατανομή των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συχνοτήτων στα σύνορα Ελλάδας με την Τουρκία, στο πλαίσιο και της μετάβασής τους στην ψηφιακή εκπομπή (περιορισμός των παρεμβολών), για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ζητήματα ψηφιακής πολιτικής και για θέματα χρεώσεων περιαγωγής μεταξύ των τηλεπικοινωνιακών παρόχων των δύο χωρών, συζήτησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με τον Τούρκο υπουργό Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών, Αχμέτ Αρσλάν, στο υπουργείο ΨΗΠΤΕ.

Στη συνάντηση των δύο ανδρών, η οποία πλαισιώθηκε από επιτροπές των δύο υπουργείων, τονίσθηκε επίσης η εποικοδομητική διμερής συνεργασία, στο πλαίσιο του SEDDIF (Φόρουμ για την Υλοποίηση του Ψηφιακού Μερίσματος στη Νότια Ευρώπη).

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ορίσουν άμεσα εκπροσώπους σε κοινή επιτροπή, η οποία θα επιφορτισθεί με την αντιμετώπιση των θεμάτων που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Στόχος της συνεργασίας είναι η παραγωγή απτών αποτελεσμάτων ενόψει του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί περί τα τέλη του έτους στη Θεσσαλονίκη.

Τι δήλωσε ο Παππάς

Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, τόνισε: «Πάγια πολιτική μας είναι η ανταλλαγή επισκέψεων με ομολόγους άλλων -και ειδικά γειτονικών- χωρών, να μην εξαντλείται στην εθιμοτυπία, αλλά να προχωρά σε πρακτικό επίπεδο επίλυσης των ζητημάτων και αναβάθμισης της διμερούς συνεργασίας.

Αυτό ακριβώς κάναμε με τον υπουργό Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών της Τουρκίας, Αχμέτ Αρσλάν και τη διμερή επιτροπή, που θα αναλάβει να παρουσιάσει συγκεκριμένα αποτελέσματα σε καθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Με τον Αχμέτ είχαμε μια ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο της διμερούς συνεργασίας στα θέματα ευθύνης των δύο υπουργείων, ενώ προσκάλεσε τον Νίκο Παππά να επισκεφθεί σύντομα την Τουρκία.

Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γιώργος Φλωρεντής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...