Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Η Ελλάδα έχει μπει σε νέα σελίδα χωρίς τα λάθη του παρελθόντος

Παππάς: Η Ελλάδα έχει μπει σε νέα σελίδα χωρίς τα λάθη του παρελθόντος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Ελλάδα, πλέον, στα μάτια της οικουμένης είναι μια χώρα η οποία βγαίνει από την κρίση, μια χώρα η οποία διεκδικεί και κατακτά έναν ιδιαίτερο ρόλο στην περιοχή της» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, από τις ΗΠΑ, όπου συνοδεύει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο ταξίδι του.

Παράλληλα, επισήμανε ότι άνοιξε μια μεγάλη πόρτα στην αξιοποίηση του τεράστιου δυναμικού της ομογένειας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα στον τομέα ξένων επενδύσεων, στην Ελλάδα, για κινηματογραφικές παραγωγές.

Σε ερώτηση για το κλίμα στις έως τώρα συναντήσεις του πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής στις ΗΠΑ, ο κ. Παππάς απάντησε: «όλο το κλίμα αποτυπώνει τη συνειδητοποίηση, τόσο από τους θεσμικούς παράγοντες, όσο και από την επενδυτική κοινότητα, ότι πραγματικά η χώρα έχει μπει σε μια καινούρια σελίδα. Το ζήτημα για μας και για όλον τον πολιτικό κόσμο είναι να μπει η χώρα στη νέα σελίδα, χωρίς να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος».

Σχετικά με το εάν υπήρξαν δεσμεύσεις για επενδύσεις, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής παρατήρησε πως «στο παρελθόν, οι σχέσεις της μητρόπολης με την ομογένεια ήταν σχέσεις αγάπης, στοργής και αλληλοκατανόησης, αλλά σχέσεις που λίγο πατάγανε στις απευθείας συνεννοήσεις, στις απευθείας οικονομικές σχέσεις» και υπογράμμισε: «Τώρα έχει ξεκινήσει και αυτό και ένα πρώτο παράδειγμα είναι η επένδυση ενός μεγάλου αμερικανικού fund, που επικεφαλής του είναι ένας Ελληνοαμερικανός, στην Εθνική Ασφαλιστική. Νομίζω ότι ανοίγει μια μεγάλη πόρτα για να αξιοποιηθεί το τεράστιο δυναμικό της ομογένειας στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα στούντιο κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στο Σικάγο, που ανήκουν σε Ελληνοαμερικανό, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι η Ελλάδα ήταν η τελευταία χώρα της γειτονιάς μας, η οποία θέσπισε για πρώτη φορά κίνητρα για παραγωγή οπτικοακουστικών έργων. Όπως είπε, αυτό είναι μία πάρα πολύ καλή εκκίνηση για να μπει η χώρα στον χάρτη των επενδύσεων οπτικοακουστικών μέσων. «Όχι μόνο έχουμε θεσπίσει κανόνες με επενδυτικά κίνητρα, αλλά κυρίως λύσαμε γραφειοκρατικά ζητήματα τα οποία ταλάνιζαν και εμπόδιζαν παραγωγούς να επιλέξουν την Ελλάδα ως χώρα επένδυσης για την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών» τόνισε και συνέχισε: «Μετράει ο χρόνος αντίστροφα. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και καλά νέα και θα έλεγα στον κόσμο αυτές τις επενδύσεις και αυτές τις παραγωγές να τις μετράει όχι μόνο με το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα που έχουμε στην απασχόληση, με το γεγονός, δηλαδή, ότι εκτός από τους ηθοποιούς, τους τεχνικούς και μια σειρά από άλλα επαγγέλματα που θα μπορέσουν να βοηθηθούν. Να τις μετράει και ως προς το αποτέλεσα που θα έχει για τη διαφήμιση της χώρας. Διότι και στο παρελθόν είχαμε παραδείγματα ταινιών, οι οποίες ανέδειξαν τον φυσικό πλούτο και περιοχές ως τόπους επίσκεψης».

Για τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με την επικεφαλής του ΔΝΤ και το ενδεχόμενο να υπάρξει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης ή να προβληθούν νέες απαιτήσεις για μέτρα, ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για καθυστέρηση, πλέον, καθώς υπάρχει και μια σύγκλιση μεταξύ των Θεσμών και είναι βέβαιος ότι αυτό θα αποτυπωθεί πάρα πολύ σύντομα. Για το θέμα των νέων μέτρων επισήμανε πως «αυτή η συζήτηση έκλεισε και αυτό έγινε σαφές και από τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, του πιο απαισιόδοξου από τους Θεσμούς».

Σχετικά με την επικείμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε: «Οι ΗΠΑ ήταν παραδοσιακά ένας παίκτης ασφάλειας στην περιοχή μας. Σταδιακά- και καλώς για την Ελλάδα- γίνονται και ένας παίκτης οικονομικός, με σημαντική παρουσία και αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις. Νομίζω ότι είναι μια σχέση από την οποία και οι δύο χώρες μπορούν να επωφεληθούν και να επωφεληθεί βεβαίως και η Ελλάδα, η οποία, βγαίνοντας από την κρίση, αναδεικνύεται σε ένα κόμβο σταθερότητας και ανάπτυξης».

Για το αν θα τεθεί το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ο κ. Παππάς επισήμανε ότι πρέπει να τηρήσουν όλοι τα συμφωνηθέντα και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι κάθε παγκόσμια οικονομική δύναμη έχει κάθε συμφέρον η Ευρώπη να φύγει από το φάσμα της κρίσης οριστικά και αυτό νομίζω θα αποτυπωθεί».

Ως προς το ζήτημα της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου ο κ. Παππάς ανέφερε: «είναι μια δυναμική εξέλιξη η οποία δεν μπορεί να σταματήσει, καθώς η Ευρώπη συνειδητοποίησε μέσα από την κρίση ότι έχει την ανάγκη να αναπτύξει τους θεσμούς και τις δυνατότητες να αντιμετωπίζει μόνη της τις κρίσεις, οι οποίες ανακύπτουν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Κασσελάκης: Ο Παππάς είπε τα αυτονόητα στη Βουλή – «Θα παραιτηθείτε για να ανασάνει η δημοκρατία»

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...