Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κομισιόν: Συμφωνία με Ελλάδα για την αξιολόγηση μέσα στο 2017

Κομισιόν: Συμφωνία με Ελλάδα για την αξιολόγηση μέσα στο 2017
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μνημόνιο,

«Καλές και εποικοδομητικές» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τα οικονομικά θέματα, Ανίκα Μπράιτχαρντ, τις συζητήσεις που διεξήχθηκαν την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε η ίδια, οι εργασίες σε «τεχνικό» επίπεδο βρίσκονται σε εξέλιξη και στόχος παραμένει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν το τέλος του 2017.

Τέλος, σημείωσε ότι οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Αισιοδοξία για αλλαγή σελίδας μετά τις διαπραγματεύσεις

Εμπεδώνεται η εκτίμηση πως οι… εκπλήξεις τελείωσαν για την κυβέρνηση, μετά την θετική έκβαση των συζητήσεων μεταξύ της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας και των επικεφαλής των δανειστών την περασμένη εβδομάδα στο Χίλτον.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπήρξαν ακόμη και στιγμές που ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες δεν έκρυβαν, σε συνομιλητές τους, την έκπληξή τους από τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, καθώς η ατμόσφαιρα στο ξενοδοχείο Χίλτον ήταν εντελώς διαφορετική από τους προηγούμενους γύρους συζητήσεων.

Επιβράβευση προσπαθειών

Παρά το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών έδειξαν την ίδια προσήλωση στα «νούμερα» που είχαν πάντα, αυτή τη φορά η κατάσταση στις συζητήσεις ήταν διαφορετική: η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα έβλεπε τους συνομιλητές της να αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης, τις θετικές επιδόσεις της οικονομίας και, κυρίως, τις αισιόδοξες προοπτικές της. «Δεν υπήρξε κανείς σε καμία στιγμή των διαπραγματεύσεων που να έδειξε να αμφιβάλλει κατά πόσον το πρόγραμμα μπορεί να βγει ή όχι», υπογράμμισε στο News 24/7 αρμόδια κυβερνητική πηγή, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι αυτή τη φορά, οι εκπρόσωποι των δανειστών έδειχναν μία «εντελώς διαφορετική διάθεση».

Κατά τις ίδιες πηγές, μάλιστα, το περιβάλλον των συζητήσεων ήταν τόσο διαφορετικό, ώστε στο Μαξίμου αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για… «αυθόρμητη» συμπεριφορά των εκπροσώπων των τεσσάρων θεσμών (ΕΚΤ, ΔΝΤ, Κομισιόν, ESM). Στην κυβέρνηση, λοιπόν, «βλέπουν» πως οι τεχνοκράτες που αποχώρησαν από το Χίλτον την περασμένη Παρασκευή, έπειτα από την λήξη του πρώτου γύρου των διαπραγματεύσεων για την τρίτη αξιολόγηση, είχαν «πολιτική οδηγία να μην δημιουργήσουν προβλήματα», όπως τονίζει παράγοντας που μετείχε στις διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για καθυστερήσεις πληρωμών από τα νοσοκομεία – Πλήρης διάλυση

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...