Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Θα είμαι ο πρώτος που θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια

Τσίπρας: Θα είμαι ο πρώτος που θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άστοχη , άκαιρη και άσκοπη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την παρέμβαση του προέδρου της ΕΕ Ντ. Τουσκ να καταργηθεί η ισομερής κατανομή των προσφύγων στην ΕΕ.

Πρόκειται για μία πρόταση η οποία δεν έχει πολλές ελπίδες να υιοθετηθεί από τη Σύνοδο Κορυφής πρόσθεσε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του που θα μεταδοθεί απόψε από την ΕΤ3 και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί να αλλάξει η υπάρχουσα συμφωνία. ‘

Οπως είπε ο κ. Τσίπρας, η Ελλάδα έχει πληγεί διπλά αυτά τα χρόνια από τα λάθη και τις αδυναμίες της ίδιας της ΕΕ. Είναι πρόσφατες είπε και οι δηλώσεις του Γ. Νταϊσελμπλουμ ότι το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο που αποδέχθηκαν με μεγάλη άνεση οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν στόχο να διασωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και όχι η ελληνική οικονομία.

Επίσης ανέφερε πως μέσα στο 2015 στην καρδιά της κρίσης η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα μετά τον Β.Π.Π.

Επιδιώκω και επιθυμώ στις εκλογές που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019 η εκλογική αναμέτρηση να αφορά την επόμενη ημέρα της χώρας και να κριθούμε με βάση τα αποτελέσματα και τις προτάσεις μας τόνισε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη στην ΕΡΤ3.

Μιλώντας για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια ο κ. Τσίπρας είπε ότι «θα είμαι ο πρώτος που θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια εκεί που μας έβαλαν οι άλλοι.

Σήμερα τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου του δημόσιου προϋπολογισμού δεν ανήκουν στην ελληνική κυβέρνηση αλλά τα έχουν οι δανειστές, και αυτό τα κλειδιά θα πάρουμε μετά τον Αύγουστο του 2018 και αυτή θα είναι μια στιγμή ορόσημο για την χώρα».

“Θα οδηγήσουμε τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι”

Ο πρωθυπουργός υπερασπιζόμενος την επιτυχία της κυβέρνησής του είπε ότι η κυβέρνηση στο τέλος της τετραετίας θα οδηγήσει την χώρα σε ασφαλές λιμάνι.

«Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί που απέτυχαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά εμείς πετύχαμε». Τόνισε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε μια «ανεργία στο 27% και στο τέλος της διακυβέρνησής μας θα έχει πέσει στο 17%.

Παραλάβαμε μια χώρα που ήταν στο χείλος του γκρεμού και την έχουμε βάλει στον πυρήνα της Ευρώπης, και είναι μια χώρα με ανακτημένο το κύρος και τη δυναμική της και διεθνή αναγνώριση, μια χώρα που θα αποτελεί παράγοντα και πυλώνα σταθερότητας, με την οικονομία σε ανάπτυξη και με κοινωνική δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...