Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπάχαλο η ΝΔ για Σκόπια και συλλαλητήρια – “Κρυφτείτε” η… παραίνεση Μητσοτάκη

Μπάχαλο η ΝΔ για Σκόπια και συλλαλητήρια – “Κρυφτείτε” η… παραίνεση Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τις διαπραγματεύσεις να έχουν μπει στην ουσία των συζητήσεων για το Σκοπιανό μετά και τη συνάντηση των διαπραγματευτών υπό τον Μάθιου Νίμιτς, οι πιέσεις που ασκούνται στο εσωτερικό της ΝΔ εντείνονται πολλαπλασιαστικά, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμωνος.

Το κλίμα για τα συλλαλητήρια είναι χαώδες στη ΝΔ, δεδομένου ότι άλλοι βουλευτές κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα ήθελαν να μετέχουν για να ικανοποιήσουν το κομματικό ακροατήριό τους (Γκιουλέκας, Καράογλου, Αραμπατζή), ενώ άλλοι τις προηγούμενες ημέρες δήλωσαν πως δεν θα μετέχουν.

Την ίδια ώρα ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης σε γραμμή Σαμαρά, έδωσε γραμμή υπέρ των συλλαλητηρίων, κάνοντας λόγο για ενιαία γραμμή της ΝΔ στη βάση της… απόφασης Σαμαρά το 1992, ο οποίος είχε διωχθεί κακήν κακώς από το Προέδρικό Μέγαρο από τον τότε ΠτΔ, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

«Η εθνική γραμμή που διέσωσε το όνομα της Μακεδονίας χαράχθηκε από την τότε πρόταση του τότε υπουργού Εξωτερικών» δήλωσε υπερασπιζόμενος τον Αντώνη Σαμαρά, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αδυνατώντας να δώσει σαφή κομματική γραμμή για το μείζον θέμα των Σκοπίων και των συλλαλητηρίων στη βόρεια Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε σήμερα με βουλευτές της ΝΔ από τη βόρεια Ελλάδα κατέφυγε στη σολομώντεια λύση της… κατά συνείδηση συμμετοχής.

«Είναι προσωπική απόφαση του κάθε στελέχους και βουλευτή για το αν θέλει ή όχι να συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Κυριακής» τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προς τους βουλευτές της Μακεδονίας.

Οι βουλευτές που πίεσαν για συμμετοχή στο συλλαλητήριο ήταν οι Γιώργος Γεωργαντάς, Θεόδωρος Καράογλου, Σταύρος Καλαφάτης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Φωτεινή Αραμπατζή.

Στο συλλαλητήριο εκτιμάται πως θα μετέχει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές έθεσαν και θέμα αν θα πρέπει να τάσσονται δημόσια υπέρ της «σύνθετης ονομασίας» των Σκοπίων, η οποία θα περιλαμβάνει και το όνομα «Μακεδονία». Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέστησε να αποφεύγουν να αναφορά σε σύνθετη ονομασία, πριν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση την θέση της, καλώντας επί της ουσίας τους βουλευτές του να μην παίρνουν θέση στη βάση των όσων η κυβέρνηση της ΝΔ έχει συμφωνήσει στο παρελθόν, παραμένοντας… κρυπτόμενοι.

Και τούτο, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από λίγες ημέρες είχε πει ξεκάθαρα πως αποδέχεται σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων (erga omnes), ενώ στην πορεία έθεσε θέμα απεμπόλυσης αλυτρωτικών δηλώσεων και πράξεων, προκειμένου να “ικανοποιήσει” την εκ δεξιών εσωκομματική αντιπολίτευσή του υπό τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Χθες εξάλλου αποκρυσταλλώθηκαν οι δύο γραμμές που υπάρχουν εντός της Νέας Δημοκρατίας.

Από τη μία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιμένει στη γραμμή Ντόρας Μπακογιάννη και από την άλλη ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επιμένει στην απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών του 1992.

“Καρατομήσεις” για τα μάτια του Σαμαρά

Και όλα αυτά την ώρα που μόλις χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στην καρατόμηση της Βασιλικής Δεναξά από τη θέση της επικεφαλής της τοπικής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο γεγονός ότι η απομάκρυνση ήρθε μετά τις “νουθεσίες” της πρώην στενής συνεργάτιδος του Προέδρου της ΝΔ σε επικεφαλής τοπικών στη Θεσσαλονίκη να κρατήσουν αποστάσεις από τα συλαλλητήρια…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...