Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα ψέματα του Άδωνη για τη Novartis: Έκθετοι Μητσοτάκης και Αντιπρόεδρος για τις διαταγές Φρουζή

Τα ψέματα του Άδωνη για τη Novartis:  Έκθετοι Μητσοτάκης και Αντιπρόεδρος για τις διαταγές Φρουζή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ αρχικά διαψεύδει την ύπαρξη της επιστολής με την οποία ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis τού ζητούσε συγκεκριμένα πράγματα, στη συνέχεια μπαίνει στη διαδικασία να απαντήσει, επιβεβαιώνοντας στην ουσία την ύπαρξή της. Η «Εφ.Συν.» παρουσιάζει σήμερα τα αιτήματα Φρουζή, τις απαντήσεις Γεωργιάδη και την πραγματικότητα.

Το επαναλαμβανόμενο επιχείρημα που ακούγεται –όσο ακούγεται– είτε από πρόσωπα που δεν θέλουν να αποκαλυφθεί η έκταση του σκανδάλου και η όποια εμπλοκή τους είτε, όμως, και από καλοπροαίρετους, με δημόσιο λόγο, είναι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία!

Ολοι γνωρίζουν, βέβαια, ότι διαχρονικά τα pampers, οι φάκελοι ή οι τσάντες είναι σχεδόν αδύνατο να αποδειχτούν μια και κάνουν φτερά για άλλες χώρες και μη ανιχνεύσιμους λογαριασμούς. Οι μίζες, λοιπόν, μόνο από μάρτυρες ή από κάποιους που… σπάνε στην πορεία των ερευνών αποκαλύπτονται.

Η ζημιά του Δημοσίου, όμως, στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο των 23 δισ., δεν χρειάζεται καμιά μαρτυρία για να στοιχειοθετηθεί. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία που αφορούν δημόσιο χρήμα όχι μόνο υπάρχουν, αλλά φωνάζουν! Οποιος θελήσει να τα αναζητήσει, λοιπόν, δεν έχει παρά να διασταυρώσει ημερομηνίες υπουργικών αποφάσεων, ΦΕΚ και νόμων με τις αντίστοιχες ημερομηνίες κατάθεσης επιστολών, αιτημάτων και non papers της εταιρείας από τα έγγραφα που κατασχέθηκαν και βρίσκονται στη δικογραφία.

Με αφορμή το γεμάτο οικειότητα σημείωμα του Κ. Φρουζή προς τον Αδωνη Γεωργιάδη, το οποίο και δημοσίευσε η «Δημοκρατία», το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον αντιπρόεδρό του, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης άρχισε τις συνεχείς αναρτήσεις και απαντήσεις στα όσα τον αφορούσαν.

Σε πρώτο ενικό, λοιπόν, που αν μη τι άλλο προσδίδει οικειότητα, ο Κωνσταντίνος Φρουζής γράφει στις 20 Οκτωβρίου 2013 ένα «προσωπικό σημείωμα», όπως το ονομάζει, στον τότε υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη.

Το σημείωμα, μέρος των στοιχείων που έστειλε η εισαγγελέας Διαφθοράς στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, βρέθηκε αποθηκευμένο στους κατασχεμένους υπολογιστές των γραφείων του τότε προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και αντιπροέδρου της Novartis Hellas, με τον τίτλο «Προσωπικό Σημείωμα στον υπουργό Υγείας 20.10.2013» [Personal Note to MoH (σ.σ.: Minister of Health) 20.10.2013].

Το άμεσο και ταυτόχρονα επιτακτικό ύφος της επιστολής, με εκφράσεις όπως «σε παρακαλώ», που επαναλαμβάνει πολλά «πρέπει» να γίνει αυτό και το άλλο και τελειώνει με την προτροπή «σε παρακαλώ να παρακολουθείς εκ του σύνεγγυς, καθημερινά και προσωπικά, την εξέλιξη των ανωτέρω θεμάτων, δεδομένου ότι αφορούν στο άμεσα επόμενο διάστημα και από αυτά κρίνονται σχεδόν τα πάντα», είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό.

Η πραγματικότητα διαψεύδει τον τότε υπουργό Υγείας

• Το 2014 η δαπάνη για το φάρμακο συμβαδίζει με τις υποδείξεις της εταιρείας

• Για το 95% των φαρμάκων δεν μειώθηκαν οι τιμές

• Τα υψηλού κόστους φάρμακα είχαν τα δικά τους κανάλια προώθησης

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ με τις απαντήσεις του Αδ. Γεωργιάδη και την πραγματικότητα, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Δευτέρα 19 Μαρτίου.

Επιμένει το Μαξίμου σε “καρατόμηση” Γεωργιάδη

«Μετά από μια εβδομάδα εκκωφαντικής σιωπής για τις συνταρακτικές αποκαλύψεις, το κόμμα της Novartis επιτέλους μίλησε. Όχι δεν έδωσε, φυσικά, εξηγήσεις. Τι να πει άλλωστε;» σημειώνει η κυβέρνηση σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ.

«Ούτε βέβαια ο κ. Μητσοτάκης αποδοκίμασε τον Πρωθυπουργό της Novartis κ. Σαμαρά, ούτε απέπεμψε τον αντιπρόεδρό του κ. Γεωργιάδη, που νομοθετούσε κατ’ εντολήν Φρουζή.Τι είπε ; Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε…» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Ανακάλυψε τον υπεύθυνο της διαπλοκής και της χρεοκοπίας στον τόπο. Ούτε Siemens ούτε θαλασσοδάνεια, ούτε Novartis, αλλά Ιβάν Σαββίδης… Τον οποίο, όμως, οι δικές τους κυβερνήσεις ανακήρυξαν σε εθνικό ευεργέτη.

Αν δεν είχαν καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα θα ήταν απλά γελοίοι. Δεν είναι όμως. Είναι επικίνδυνοι…» τονίζει το Μαξίμου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...