Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άσαντ: Η Δύση αντιμέτωπη με τους τζιχαντιστές που η ίδια δημιούργησε

Άσαντ: Η Δύση αντιμέτωπη με τους τζιχαντιστές που η ίδια δημιούργησε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην πρώτη του αντίδραση στις τζιχαντιστικές επιθέσεις στο Παρίσι, ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ είπε ότι επανειλημμένα είχε προειδοποιήσει τις δυτικές κυβερνήσεις ότι η υποστήριξή τους στους τρομοκράτες στη Συρία είχε το ρίσκο να μεταφερθεί η τζιχαντιστική βία και στην Ευρώπη.

Μιλώντας στην τσέχικη εφημερίδα Literani Noviny, στο φύλλο της Πέμπτης, ο Πρόεδρος Άσαντ είπε ότι η… μυωπία της Δύσης και η υποστήριξή της στην τρομοκρατία στη Συρία είναι οι αιτίες που πρέπει να κατηγορήσουν για τις επιθέσεις των τζιχαντιστών την προηγούμενη εβδομάδα στο Παρίσι.

“Είναι ανάγκη να υπενθυμίσουμε σε πολλούς στη Δύση ότι είχαμε προειδοποιήσει για τέτοια περιστατικά από την αρχή της κρίσης στη Συρία”, είπε στην τσέχικη εφημερίδα.

“Συνεχίσουμε να λέμε ότι δεν πρέπει να υποστηρίζετε τους τρομοκράτες ή να τους δίνετε πολιτική κάλυψη, γιατί αυτό θα έχει επιπτώσεις στις χώρες σας και στους ανθρώπους σας” και υπογράμμισε ότι “ό,τι συνέβη στο Παρίσι είναι η απόδειξη ότι όσα λέγαμε ήταν σωστά”.

Για την επίθεση στη σατιρική γαλλική εφημερίδα Charlie Hebdo είπε:

“Αυτό το ριζοσπαστικό Ισλάμ, από τη δική μας οπτική ως μετριοπαθείς μουσουλμάνοι, δεν είναι Ισλάμ. Δεν υπάρχει εξτρεμισμός σε καμία θρησκεία, είτε είναι το Ισλάμ, ο Χριστιανισμός, ή ο Ιουδαϊσμός. Όλες οι θρησκείες είναι μετριοπαθείς. Και όταν υπάρχει εξτρεμισμός είναι παρέκκλιση από τη θρησκεία.

Εάν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο “ριζοσπαστικό Ισλάμ”, όπως λέτε, νομίζω ότι είναι αληθής, επειδή το ριζοσπαστικό Ισλάμ ενσταλάχθηκε στα μυαλά των ανθρώπων στην περιοχή για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες υπό την επιρροή των χρημάτων της Σαουδικής Αραβίας και την αντίληψη των Γουαχάμπι για το Ισλάμ, η οποία είναι εξαιρετικά εξτρεμιστική, παρέκκλιση από το Ισλάμ, και εγκαθιδρύει τη βάση της τρομοκρατίας στην περιοχή.

Λοιπόν, όσο χρήματα θα συνεχίσουν να ρέουν στην ίδια κατεύθυνση και για τους ίδιους λόγους, μέσα από θρησκευτικά σχολεία και θρησκευτικά τηλεοπτικά κανάλια, κι άλλα παρόμοια μέσα, θα απλωθεί ακόμα περισσότερο όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και στην Ευρώπη”.

Ο Άσαντ είπε ακόμα ότι θα ταξιδέψει στη Μόσχα για να βρεθούν κοινοί τρόποι με τη ρωσική κυβέρνηση αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr