Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν ομολόγησε “συνωμοσία” διχοτόμησης της Τουρκίας

Ο Ερντογάν ομολόγησε “συνωμοσία” διχοτόμησης της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αν και το ισλαμιστικό κόμμα AKP στην Τουρκία κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό κοντά στο 50%, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει ανήσυχος και αυτό φαίνεται από δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα, στις οποίες κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να σεβαστεί το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή του σε τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι Τούρκοι ψήφισαν για σταθερότητα, μετά το ναυάγιο των συζητήσεων για κυβέρνηση συνεργασίας που ακολούθησαν τις εκλογές του Ιουνίου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα επικριτικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για την ηγεσία του, ο Ερντογάν είπε:

“Γιατί δεν σέβονται την εθνική βούληση; Δεν έχουν δείξει σεβασμό από την ημέρα που η εθνική βούληση εξέλεξε τον Ερντογάν πρόεδρο με 52% μέχρι και σήμερα. Ένα θα ρωτήσω: Αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνεστε τη δημοκρατία;”.

Εκφράζοντας την “ευγνωμοσύνη του στο έθνος”, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε και την ικανοποίησή του από τη “δημοκρατική ωριμότητα” των εκλογών.

“Πλέον ένα κόμμα ανέβηκε στην εξουσία με περίπου το 50% των ψήφων”, είπε ο Ερντογάν. “Ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να το σεβαστεί. Δεν έχω δει και πολύ σεβασμό διεθνώς”, είπε.

“Η εθνική βούληση διακηρύχτηκε για χάρη της σταθερότητας”, είπε ξανά ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει από τον τουρκικό λαό να είναι ενωμένος εν όψει “μεγάλων συνωμοσιών” που έχουν στηθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

“Πάντα έλεγα το εξής: Έλεγα ένα έθνος, μια σημαία, μια πατρίδα, ένα κράτος. Αυτές οι τέσσερις αρχές είναι αδιαπραγμάτευτες για εμάς. Πρέπει να τις εμπλουτίσουμε και να απαντήσουμε σε αυτές τις συνωμοσίες υποστηρίζοντας αυτό το τετράπτυχο”.

Συμπέρασμα. Φαίνεται να γνωρίζει ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο διχοτόμησης της Τουρκίας, ή ακόμα και κατακερματισμού της.

Γνωρίζει ότι δεν έχει μαζί του την κοινή γνώμη της Δύσης. “Φωτογραφίζει” συνωμοσίες Κούρδων, πράγμα που σημαίνει ότι έρχεται μεγάλο ανθρωποκυνηγητό στην Τουρκία.

Υιοθετεί το χιτλερικό σύνθημα “Ένας Λαός, ένα Έθνος, ένας Ηγέτης”, το οποίο επίσης αποτελεί προαναγγελία για πογκρόμ όλων των αυτονομιστών, ή όσων διεκδικούν αναγνώριση της διαφορετικής εθνικής τους ταυτότητας μέσα στην Τουρκία, και όχι ειδικά μόνο των Κούρδων.

Στην Τουρκία υπάρχουν πολλές εθνότητες, απλά οι Κούρδοι είναι οι πολυπληθέστεροι και οι πιο εθνικά συνειδητοποιημένοι.

Ψύχραιμα ομολογεί ότι έχει απόλυτη γνώση των “συνωμοσιών” για το μέλλον της Τουρκίας αλλά θα δώσει μάχη, με όποιο τίμημα, για να την κρατήσει ενωμένη ως ένα κράτος και το ανησυχητικότερο ως ένα έθνος.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα στην Τουρκία. Η αυτοδυναμία των ισλαμιστών ανοίγει τον ασκό του Αιόλου…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr