ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Τουρκία: Συνετρίβη κοντά στην Άγκυρα το Falcon 50 που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ της Δυτ. Λιβύης
Συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα αποκαλύπτουν Ρώσους στρατιώτες να «ακονίζουν μαχαίρια για κανιβαλισμό» λόγω έλλειψης εφοδίων
Η τρομακτική επιστροφή του Ισλαμικού Κράτους - Οι τζιχαντιστές «επιστρατεύουν» την Τεχνητή Νοημοσύνη
Ένας σε σύγχυση κουτοπόνηρος Ερντογάν τηλεφώνησε στον Πρόεδρο του Λιβάνου για να «χαλάσει» την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο
Χαλέπι: Οι Κούρδοι απέκρουσαν επίθεση τζιχαντιστών της Δαμασκού - Ο ρόλος της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ανακοίνωσε την Παρασκευή στους προέδρους της Αφρικής κατά τη διάρκεια Συνόδου Κορυφής ότι η χώρα του θα παράσχει 60 δισεκ. δολάρια την επόμενη τριετία για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη στην αφρικανική ήπειρο.
Κατά τη διάρκεια του φόρουμ για τη Σινοαφρικανική Συνεργασία το οποίο παρακολουθούν αρκετοί αρχηγοί αφρικανικών χωρών, ο Σι παρουσίασε το περίγραμμα ενός αναπτυξιακού σχεδίου 10 σημείων, λέγοντας ότι θέλει να οικοδομήσει μια σχέση ίσων.
«Προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχής υλοποίηση αυτών των 10 σχεδίων συνεργασίας, η Κίνα αποφάσισε να παράσχει συνολική χρηματοδοτική στήριξη 60 δισεκ. δολαρίων», ανακοίνωσε ο Σι.
Παρά την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, ο Σι είπε ότι η Κίνα θα ενισχύσει τις επενδύσεις στα εργοστάσια μεταποίησης προϊόντων που προορίζονται για εξαγωγή στην Αφρική, επιπρόσθετα της κατασκευής δρόμων, λιμανιών και σιδηροδρόμων σε μια ήπειρο που εδώ και καιρό θεωρείται βασική πηγή εμπορευμάτων για την Κίνα.
Η Κίνα θα ενισχύσει την συνεργασία της με την Αφρική στη μάχη κατά του βίαιου εξτρεμισμού και δεν θα εμπλακεί στις πολιτικές αποφάσεις των αφρικανικών χωρών, δήλωσε ο Σι.
«Η Κίνα θα υλοποιήσει 10 σχέδια συνεργασίας με την Αφρική τα επόμενα τρία χρόνια», δήλωσε ο Σι.
«Αυτά τα σχέδια έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν τρία θέματα που καθυστερούν την ανάπτυξη της Αφρικής, δηλαδή τις ανεπαρκείς υποδομές, το έλλειμμα επαγγελματιών και εξειδικευμένου προσωπικού και την έλλειψη χρηματοδότησης».






















































