Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την Τρίτη ο Ερντογάν πάει να ζητήσει το έλεος του Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη

Την Τρίτη ο Ερντογάν πάει να ζητήσει το έλεος του Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Αγία Πετρούπολη θα μεταβεί την προσεχή Τρίτη ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Τούρκοι αξιωματούχοι, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, σημειώνουν ότι η επίσκεψη Ερντογάν στη Ρωσία δεν συνιστά ένδειξη αποστροφής της Τουρκίας από τη Δύση και την Ε.Ε.

Αντιθέτως, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, αποτελεί το επόμενο βήμα στην επαναπροσέγγιση μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας, στο πλαίσιο της αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Μας εμπαίζουν “κατάμουτρα” οι Τούρκοι “αξιωματούχοι”. Εδώ και ένα μήνα ο Ερντογάν δεν κατηγορεί τη Δύση ότι ήθελε να τον δολοφονήσει; Τι μεταδίδει λοιπόν τώρα το Reuters;

Όποιος διαβάζει την αρθρογραφία της εφημερίδας Yeni Safak, της επίσημης φωνής του Ερντογάν, το μόνο που βλέπει είναι ένα μίσος για τη Δύση και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην εποχή της δίχως σύνορα πληροφόρησης, ούτε “ανώνυμοι” Τούρκοι “αξιωματούχοι” μπορούν να πουλάνε τρέλα, ούτε το Reuters.

Είναι γνωστή η αποστροφή της Τουρκίας προς τη Δύση. Κανένα Reuters και οι “ανώνυμες” πηγές του δεν μπορούν να το αλλάξουν αυτό.

Ο Ερντογάν το τελευταίο διάστημα, βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής κριτικής, εξαιτίας των εκκαθαρίσεων σε στρατό, δικαιοσύνη και δημόσιο, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Η τουρκική κυβέρνηση μάλιστα, έχει έρθει σε σύγκρουση και με τις ΗΠΑ, με αφορμή το ζήτημα της έκδοσης του αυτοεξόριστου κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατά τον Ερντογάν, ήταν ο κύριος υπεύθυνος του πρόσφατου πραξικοπήματος.

«Η επικείμενη επίσκεψη του Ερντογάν στη Ρωσία είναι ένα μήνυμα προς τους εταίρους της Τουρκίας ότι η χώρα μπορεί να έχει και εναλλακτικές στρατηγικές επιλογές» σημειώνει από την πλευρά του, ένας πρώην Τούρκος διπλωμάτης.

Ο Πούτιν θα είναι ο δεύτερος ηγέτης που συναντά τον Ερντογάν μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου, καθώς είχε προηγηθεί η επίσκεψη του προέδρου του Καζακστάν στην Άγκυρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr