Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απειλεί ανοιχτά ο Ερντογάν: Χωρίς βίζα οι πρόσφυγες θα μείνουν στην Ελλάδα

Απειλεί ανοιχτά ο Ερντογάν: Χωρίς βίζα οι πρόσφυγες θα μείνουν στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απειλεί ανοιχτά ο “σουλτάνος” Ερντογάν πως αν η ΕΕ δεν δώσει βίζα στους Τούρκους τότε δεν θα γίνουν επαναπροωθήσεις και οι πρόσφυγες θα μείνουν στην Ελλάδα.

Ο Ερντογάν εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ιδιαίτερα ενοχλημένος για τη στάση που τήρησε η ΕΕ και η Γερμανία ειδικότερα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και προανήγγειλε παράλληλα μια νέα φάση «ενθουσιώδους» συνεργασίας με τη Ρωσία.

Μετά το πραξικόπημα, όπως είπε, κανένας πολιτικός από χώρα της Δύσης δεν επισκέφτηκε την Τουρκία. Γι΄αυτό το λόγο είναι «λίγο θυμωμένος», όπως είπε προς το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. «Λυπούμαστε που τα πράγματα είναι έτσι», συμπλήρωσε.

Συμφωνία και βίζα πάνε μαζί

Αναφερόμενος στην προσφυγική συμφωνία μεταξύ της χώρας του και της ΕΕ, ο τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι στη συμφωνία αυτή πρέπει να υπάρχει δούναι και λαβείν.

Η επαναπροώθηση σύρων προσφύγων από την Ελλάδα στην οποία δεσμεύθηκε η Τουρκία μπορεί να υπάρξει μόνον εάν υπάρξει παράλληλα απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους, σημείωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας:

«Πρόκειται φυσικά για δυο βήματα που πρέπει να γίνουν παράλληλα». Επίσης, όπως είπε, θα πρέπει να δοθούν επιτέλους τα τρία δισ. ευρώ που έχει υποσχεθεί η ΕΕ για τα τρία εκατομμύρια των προσφύγων στη Τουρκία.

Ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον ρώσο πρόεδρο Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη, λέγοντας ότι το ζητούμενο για τον ίδιο ήταν η αποκατάσταση των διμερών σχέσεων. «Σε στρατιωτικό, πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό επίπεδο, στον τουριστικό και σε άλλους κλάδους, θέλουμε να επανεκκινήσουμε αυτή τη φάση με έναν νέο ενθουσιασμό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr