Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανικά τεθωρακισμένα απέναντι στους Τούρκους στη βορειοδυτική Συρία (φωτο)

Αμερικανικά τεθωρακισμένα απέναντι στους Τούρκους στη βορειοδυτική Συρία (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων δυτικά της πόλης Μανμπίτζ, στη βορειοδυτική Συρία, για να μπουν “ασπίδα” στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), απέναντι στην επιθετικότητα του τουρκικού στρατού που έχει εισβάλει στη Συρία, επιβεβαιώθηκε επίσημα από τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Συνασπισμού Τζον Ντόριαν.

Η επιβεβαίωση ήρθε τόσο με φωτογραφίες, που δείχνουν τεθωρακισμένα οχήματα με Αμερικανούς στρατιώτες να περνάνε τον Ευφράτη και να κινούνται προς τη Μανμπίτζ, όσο και με Tweet του Ντόριαν το Σάββατο, στο οποίο αναφέρει ότι η ανάπτυξη των αμερικανικών δυνάμεων γίνεται για να “αποτραπεί η επιθετικότητα” [των Τούρκων] και τόσο ο φιλότουρκος Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), που επιτίθεται στους Κούρδους, όσο και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), να παραμείνουν αμφότεροι προσηλωμένοι στην ήττα του Ισλαμικού Κράτους.

Οι Αμερικανοί όταν προσπαθούν να αποτρέψουν την επιθετικότητα των Τούρκων κατά των Κούρδων της Συρίας χρησιμοποιούν την ίδια παρότρυνση: “Επιμείνετε προσηλωμένοι στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος”.

Τα αμερικανικά τεθωρακισμένα σε μια στάση τους, πριν φθάσουν στη Μανμπίτζ, με τους άνδρες τους να κατεβαίνουν να ξεμουδιάσουν.

Τα αμερικανικά τεθωρακισμένα ενώ περνάνε τον Ευφράτη με κατεύθυνση τη Μανμπίτζ.

Ο τουρκικός στρατός υποτίθεται ότι εισέβαλε στις 24 Αυγούστου 2016 στη Συρία για να υποστηρίξει τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) στη μάχη του ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Στη συνέχεια οι Τούρκοι, αφού μπήκαν στη Συρία, είπαν ότι στόχος τους δεν είναι μόνο το Ισλαμικό Κράτος αλλά και οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους από τον FSA αφού κατέλαβαν την πόλη Αλ Μπαμπ στις 23 Φεβρουαρίου 2017 ξεκίνησαν να κάνουν επιδρομές στα χωριά που ελέγχουν οι SDF δυτικά της Μανμπίτζ.

Οι Τούρκοι είχαν προαναγγείλει εξάλλου ότι αφού πάρουν την Αλ Μπαμπ από το Ισλαμικό Κράτος θα στρέφονταν κατά της Μανμπίτζ.

Η συμφωνία των Κούρδων με τη Δαμασκό και τους Ρώσους

Το προηγούμενο διάστημα επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και του στρατού της Συρίας, ύστερα από μεσολάβηση των Ρώσων, να δημιουργήσουν κοινό μέτωπο για να μην επιτρέψουν στους Τούρκους να εισέλθουν βαθύτερα στα συριακά εδάφη.

Μετά την κατάληψη της Αλ Μπαμπ οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να κινηθούν νοτιότερα διότι ο συριακός στρατός τους έκλεινε τον δρόμο. Εάν οι Τούρκοι επιτεθούν στον συριακό στρατό θα είναι σαν να επιτίθενται στη Ρωσία.

Αποφάσισαν λοιπόν να κάνουν πράξη τις απειλές τους και να επιτεθούν ανατολικά, δηλαδή προς τη Μανμπίτζ.

Εδώ φαίνεται να μην υπολογίζουν ότι οι Κούρδοι είναι σύμμαχοι των Αμερικανών.

Αυτός είναι κι ο λόγος που αναπτύχθηκαν και επίσημα αμερικανικά στρατεύματα στην περιοχή της Μανμπίτζ ώστε να το εμπεδώσει ο Ερντογάν, ότι δηλαδή εάν συνεχίσει να επιτίθεται στις SDF θα είναι σαν να επιτίθεται στις ΗΠΑ.

Οι Τούρκοι αν και “μασάνε” με τους Ρώσους δεν φαίνεται να “χαμπαριάζουν” απέναντι στις ΗΠΑ για αυτό και εξαπέλυσαν νέα επίθεση το απόγευμα του Σαββάτου σε κουρδικά χωριά δυτικά της Μανμπίτζ.

Έβαλαν μπροστά τους μισθοφόρους τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) να επιτεθούν και οι μαχητές των SDF σκότωσαν 14 μισθοφόρους και χτύπησαν και δύο τεθωρακισμένα.

Ο συνταγματάρχης Ντόριαν έκανε ξεκάθαρο ότι πάντοτε υπήρχε αμερικανική παρουσία γύρω από τη Μανμπίτζ, από την απελευθέρωσή της τον Αύγουστο του 2016.

Την Πέμπτη έγινε επίσης γνωστό ότι το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίτζ, δηλαδή η δύναμη των SDF στην περιοχή που αποτελείται από ντόπιους μαχητές και έχει την ευθύνη των τοπικών πολεμικών επιχειρήσεων, ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με τη συριακή κυβέρνηση, με τη διαμεσολάβηση της Ρωσίας, να παραχωρήσει τον έλεγχο των χωριών που βρίσκονται δυτικά της Μανμπίτζ στη συριακή κυβέρνηση, ώστε η Τουρκία να έχει συριακό στρατό όχι μόνο στα νότια αλλά και στα ανατολικά της εισβολής της.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια φιλοϊσλαμιστική ιστοσελίδα, μετέδωσε ότι οι χωρικοί έχουν δυσαρεστηθεί που θα περάσουν ξανά υπό κυβερνητική διοίκηση, αλλά αυτό μάλλον πρόκειται για προπαγάνδα. Οι χωρικοί θα είναι χαρούμενοι με όποιον εξασφαλίσει την ηρεμία τους.

Ρώσος αξιωματούχος το Σάββατο επιβεβαίωσε ότι συριακά στρατεύματα άρχισαν να εισέρχονται στις περιοχές που τους παραχώρησαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Έτσι δημιουργείται μια ενδιάμεση ζώνη υπό κυβερνητικό έλεγχο μεταξύ της τουρκικής εισβολής και των υπό κουρδική διοίκηση SDF.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού. Με κίτρινο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), με κόκκινο η κυβέρνηση, με μπλε η τουρκική εισβολή που ονομάζεται επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη. [Με πράσινο είναι η Αλ Κάιντα και με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος]. Δύο “κουτάκια” δυτικά της Μανμπίτζ, με κόκκινο περίγραμμα, είναι οι περιοχές που άρχισαν να αναπτύσσονται συριακά στρατεύματα για να μπουν ανάμεσα στους Κούρδους και τους Τούρκους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr