Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη Παρασκευή θα προσευχηθεί ο Ερντογάν στη Αγία Σοφία – Προκαλεί ευθέως τη χριστιανοσύνη

Μεγάλη Παρασκευή θα προσευχηθεί ο Ερντογάν στη Αγία Σοφία – Προκαλεί ευθέως τη χριστιανοσύνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διοργανώνει τη Μεγάλη Παρασκευή μουσουλμανική προσευχή μέσα στην Αγία Σοφία, ενέργεια που αποσκοπεί σε ψηφοθηρία για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, αλλά παράλληλα πρωτοφανή πρόκληση προς την Ελλάδα και όλο τον χριστιανικό κόσμο, αφού επιχειρεί να μετατρέψει την Αγία Σοφία από μουσείο που είναι σήμερα σε τζαμί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Sozcu» ο Ερντογάν, προκειμένου να κάνει επίδειξη της κυριαρχίας του εν όψει της μάχης της κάλπης, ίσως προβεί σε μια τέτοια κίνηση συνοδευόμενος από μερίδα φανατικών οπαδών του, για να κερδίσει επικοινωνιακά τις εντυπώσεις.

«Η παράσταση μάλιστα που επιθυμεί να δώσει ο Ερντογάν στην Αγία Σοφία θα είναι και η τελική» έγραφε η δημοσιογράφος Ζεϊνέπ Γκιουρτσελί, η οποία σημειώνει: «θα έχει ξεκάθαρο στόχο να πείσει τους Τούρκους να ψηφίσουν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης που θα (…) μετατρέψει τον πρόεδρο της χώρας σε σουλτάνο».

Αν κάποιος παρατηρούσε πάντως προσεκτικά τις εξελίξεις κατά το προηγούμενο διάστημα, εύκολα θα διαπίστωνε ότι από την αρχή ο Ερντογάν στόχευε σε ένα μόνο πράγμα: να μετατρέψει την κόντρα σε καθαρή σύγκρουση χριστιανών και μουσουλμάνων. Και τα κατάφερε.

Το μόνο που έλειπε όμως ήταν «μια θεαματική πράξη», σαν κι αυτή που σχεδιάζει να κάνει τη Μεγάλη Παρασκευή προσευχόμενος στην Αγία Σοφία.

Την ίδια ώρα χθες Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος συνέχιζε να κάνει σκληρές δηλώσεις κατά της Ε.Ε., υιοθετώντας μάλιστα ρητορική… Ισλαμικού Κράτους!

«Αν η Ευρώπη συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο, κανένας Ευρωπαίος σε κανένα μέρος του κόσμου δεν θα μπορεί να περπατά με ασφάλεια στους δρόμους» έλεγε ο Ερντογάν υποδεχόμενος στην Άγκυρα εκδότες από την Ανατολία. Τέλος, χθες απειλές εκτόξευε και ο Ομέρ Τσελίκ. Με δηλώσεις του στο Bloomberg ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων υπογράμμιζε ότι η συμφωνία της Τουρκίας με την Ε.Ε. για την ανάσχεση της μεγαλύτερης ροής προσφύγων βρίσκεται πια κοντά στην κατάρρευση!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr