Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ψυχρολουσία άνευ προηγουμένου περιμένει τον Ερντογάν στις ΗΠΑ – Τι θα του πει ο Τραμπ

Ψυχρολουσία άνευ προηγουμένου περιμένει τον Ερντογάν στις ΗΠΑ – Τι θα του πει ο Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η διακυβέρνηση Τραμπ θα πει στην Τουρκία ότι “θα πάρουμε τη Ράκα με τους Κούρδους”, τιτλοφορεί δημοσίευμά της η Chicago Tribune.

Η Ράκα είναι η ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία και έχει αποκλειστεί από δυτικά, βόρεια και ανατολικά από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο στα μέσα Μαΐου, για να θέσει τα… άλυτα ψυχολογικά του στον Αμερικανό Πρόεδρο, μεταξύ των οποίων θα ζητήσει να πάψουν οι ΗΠΑ να συνεργάζονται με τους Κούρδους στη Συρία και να αναθέσουν σε εκείνον να “απελευθερώσει” τη Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Αμερικανοί γνωρίζουν τους νεο-οθωμανικούς σχεδιασμούς του ημιπαράφρονα της Άγκυρας και σε καμία περίπτωση, όπως ακούγεται, δεν σκοπεύουν να τον υποστηρίξουν για να αναβιώσει την ισλαμική Οθωμανική Αυτοκρατορία και το χαλιφάτο, μετατρέποντας τη Συρία σε προτεκτοράτο του και γινόμενος “υπερδύναμη”.

Αυτό επιβεβαιώνει η αμερικανική εφημερίδα που τονίζει ότι, “ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ενημερώσει τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τα σχέδια των ΗΠΑ κατά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο αργότερα αυτό τον μήνα”.

Η επιχείριση Οργή του Ευφράτη, δηλαδή η εκστρατεία των SDF για την απελευθέρωση της Ράκα, που σχεδιάστηκε από τη διακυβέρνηση Ομπάμα, έχει ήδη καθυστερήσει αρκετά στην επίτευξη του τελικού της στόχου και πιθανότατα θα προχωρήσει προς αυτόν, δηλαδή στην απελευθέρωση της Ράκα, μετά την επίσκεψη Ερντογάν, σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου που μίλησαν στο Foreign Policy.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ, συνεχίζει το δημοσίευμα, απέστειλε αίτημα στον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις να την εξουσιοδοτήσει να εξοπλίσει τις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας περαιτέρω για την κυρίως επίθεση στη Ράκα.

Μόλις ο υπουργός Μάτις υπογράψει απομένει να δώσει ο Τραμπ την “ευλογία” του, η οποία θεωρείται σχεδόν σίγουρη.

Τη χερσαία επίθεση θα πραγματοποιήσουν οι Κούρδοι και Άραβες δημοκρατικοί που συμμετέχουν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), υποστηριζόμενοι από το αμερικανικό πυροβολικό και την αμερικανική πολεμική αεροπορία.

Ενώ η αμερικανική στρατιωτική ηγεσία υποστηρίζει ολόψυχα να απελευθερώσουν τη Ράκα οι Κούρδοι και οι Άραβες σύμμαχοί τους, οι Τούρκοι προσπαθούν να πείσουν τις ΗΠΑ ότι μπορούν εκείνοι να απελευθερώσουν τη Ράκα και ότι δεν χρειάζονται οι “τρομοκράτες” Κούρδοι.

“Άχρηστος ο τουρκικός στρατός”

Όπως διαβάζουμε στο αμερικανικό δημοσίευμα, “οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ερεύνησαν τι είχε να προσφέρει η Τουρκία και ανακάλυψαν ότι δεν έχει και πολλά να συνεισφέρει στρατιωτικά”.

Δηλαδή, με άλλα λόγια, οι Αμερικανοί δεν θεωρούν και τίποτα ιδιαίτερο τον τουρκικό στρατό και προτιμούν τους Κούρδους. Είδαν την ανικανότητά τους και στην επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη, όπου για να καταλάβουν την Αλ Μπαμπ από το Ισλαμικό Κράτος πλήρωσαν λύτρα στο Ισλαμικό Κράτος για να φύγει από την πόλη.

Η Δύση όμως δεν πληρώνει λύτρα σε τρομοκράτες.

“Η διακυβέρνηση Τραμπ κατέληξε ότι συμπεριλαμβάνοντας τις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας στην επίθεση είναι η μόνος ρεαλιστικός τρόπος για να διωχθεί το Ισλαμικό Κράτος από τη Ράκα, την οποία η οργάνωση αποκαλεί πρωτεύουσα του χαλιφάτου της”, αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει ότι για να αποφευχθεί μια επιδείνωση των σχέσεων των ΗΠΑ με την Άγκυρα, Λευκός Οίκος και Πεντάγωνο επέλεξαν να αναβάλουν κάθε απόφαση για επίθεση στη Ράκα μέχρι το τουρκικό δημοψήφισμα.

Η ψυχρολουσία ίσως προκαλέσει θολούρα στον Ερντογάν

Δίχως κάποια απρόοπτη ανατροπή, ο Ερντογάν ανεβαίνει σε δέκα ημέρες στην Ουάσιγκτον για… ψυχρολουσία.

Αυτό προφανώς και θα τον συγχύσει, και όταν ο Ερντογάν συγχύζεται θολώνει και κάνει σπασμωδικές κινήσεις, για αυτό και το TRIBUNE έχει την αίσθηση ότι μόλις μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Ουάσιγκτον, εμείς πρέπει να είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr