Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύο πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στο Κατάρ

Δύο πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στο Κατάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο πλοία του αμερικανικού ναυτικού κατέπλευσαν την Τετάρτη στη Ντόχα για να συμμετάσχουν σε κοινή στρατιωτική άσκηση με το ναυτικό του Κατάρ, όπως ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο του Κατάρ, QNA.

Το Κατάρ αποτελεί σημαντικό σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων δυτικών χωρών.

Πρόσφατα τέσσερις μεγάλες αραβικές δυνάμεις μεταξύ των οποίων η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος διέκοψαν επίσημες σχέσεις με το Κατάρ, ισχυριζόμενες ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και συνεργάζεται κρυφά με το Ιράν.

Το Κατάρ φιλοξενεί την μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση της Μέσης Ανατολής με 11.000 στρατιώτες και πάνω από 100 πολεμικά αεροπλάνα των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Αλ Ουντέιντ.

Μετά την απόφαση των τεσσάρων χωρών, το Πεντάγωνο επιδοκίμασε το Κατάρ για την φιλοξενία που παρέχει στην αμερικανική βάση και για την «σταθερή δέσμευσή του στην ασφάλεια της περιοχής».

Η τοποθέτηση ωστόσο του Πενταγώνου διέφερε από την αντίδραση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πήρε έμμεση πλην σαφή θέση κατά του Κατάρ και υπέρ των μέτρων αποκλεισμού του μέσω Twitter.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νετανιάχου σκοπεύει να καταγγείλει την Τουρκία στον Τραμπ

Χριστοδουλίδης και Νετανιάχου συζήτησαν για εξοπλιστικά, ενέργεια, διασυνδεσιμότητα, ασφάλεια και ανθεκτικότητα

Ο Νετανιάχου προειδοποίησε το Ιράν: «Οποιαδήποτε ενέργεια κατά του Ισραήλ θα λάβει πολύ αυστηρή απάντηση»

Τελεσίγραφο Νετανιάχου στην Τουρκία: «Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να επαναφέρουν την αυτοκρατορία τους, τους λέμε ότι αυτό δεν θα συμβεί»

Η Ρωσία στο πλευρό της Βενεζουέλας, διαβεβαίωσε ο Λαβρόφ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr