Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ ακυρώνει τη συμφωνία με την Κούβα – Τι σημαίνει αυτό

Ο Τραμπ ακυρώνει τη συμφωνία με την Κούβα – Τι σημαίνει αυτό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε σε ομιλία του στο Μαϊάμι την ακύρωση της συμφωνίας που είχε καταλήξει η πρώην κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα με την κυβέρνηση της Κούβας για την αποκατάσταση σχέσεων Ουάσινγκτον και Αβάνας, χαρακτηρίζοντας την «φρικτή» και «λανθασμένη».

Όπως δήλωσε, η ακύρωση της συμφωνίας είναι άμεσης ισχύος.

Η ακύρωση της συμφωνίας ΗΠΑ – Κούβας, μια ιστορική απόφαση που υλοποιήθηκε επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, θα επιφέρει εκ νέου απαγορεύσεις στα ταξίδια των Αμερικανών προς την Κούβα αλλά και θα βάλει στον πάγο τις επενδύσεις και τις συμφωνίες αμερικανικών επιχειρήσεων με την κουβανική διοίκηση.

«Με τη βοήθεια του Θεού θα πετύχουμε σύντομα μια ελεύθερη Κούβα» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του.

Μάλιστα, ο Λευκός Οίκος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να ανανεώσει τις απαγορεύσεις σε βάρος του κουβανικού κράτους και πως η προοπτική να βελτιωθούν στο μέλλον οι σχέσεις με την Αβάνα εξαρτώνται από το κατά πόσο η Κούβα θα κάνει αποφασιστικά βήματα προς τις πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Πακιστάν σε διαβουλεύσεις με Τουρκία και Ιράν για το σχέδιο στη Γάζα

Αλλάζει ρότα ο Μακρόν: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών με τον Πούτιν, ελέω… Τραμπ

Το Ισραήλ απορρίπτει τη συμμετοχή της Τουρκίας στη σταθεροποιητική δύναμη της Γάζας, δηλώνει ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στη Μόσχα

Η Τουρκία κατηγορεί Ισραήλ και Ελλάδα για πιέσεις στις ΗΠΑ με στόχο τον αποκλεισμό της από τα F-35

Ο Νετανιάχου υπόσχεται επίσκεψη στη Νέα Υόρκη παρά τις απειλές Μαμντάνι για σύλληψη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr