Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Αλβανίας έδωσε γραμμή για “μαύρο” στον Έντι Ράμα

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Αλβανίας έδωσε γραμμή για “μαύρο” στον Έντι Ράμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Αλβανίας (αναλαμβάνει στις 24 Ιουλίου), Ιλίρ Μέτα, ο οποίος είναι Πρόεδρος της Βουλής, πρώην πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ένταξη και πρώην πρωθυπουργός (1999-2002), έδωσε γραμμή για “μαύρο” στον Έντι Ράμα ενώ κατηγόρησε τον ηγέτη του δεξιού Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα ότι έχει “σκοτεινή συμφωνία” για μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία με τον Έντι Ράμα.

Ο Μέτα, να σημειωθεί αυτό, χρημάτισε πρωθυπουργός της χώρας ως στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, στο οποίο ηγείται σήμερα ο Έντι Ράμα. Το 2004 αποχώρησε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και ίδρυσε το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TV Klan, ο Ιλίρ Μέτα είπε ότι οι πολίτες της Αλβανίας δοκίμασαν επί τέσσερα χρόνια την εμπειρία με πρωθυπουργό τον Ράμα και δεν πρέπει να του δώσουν μια δεύτερη θητεία.

Ο Έντι Ράμα, σύμφωνα με τον Ιλίρ Μέτα, επιδιώκει όχι να κυβερνήσει, αλλά να θέσει υπό τον έλεγχο του την Αλβανία, χρησιμοποιώντας και τον Αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Έντι Ράμα στράφηκε εναντίον όλων των πολιτικών κομμάτων, όχι μόνο εναντίον του Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ένταξη, άσκησε πιέσεις και απειλές, δεν θέλει να αναλάβει καμία ευθύνη για τις αποτυχίες και τις καταλογίζει στους άλλους, ξεχνώντας ότι για τέσσερα χρόνια ήταν πρωθυπουργός και είχε τα πιο σημαντικά Υπουργεία, ανέφερε ο Ιλίρ Μέτα.

Απαντώντας στις δικές του ευθύνες ως κυβερνητικός εταίρος στην κυβέρνηση Ράμα, ο Ιλίρ Μέτα είπε ότι το μόνο που έκανε το κόμμα του ήταν να συγκρατήσει τον Έντι Ράμα ώστε να μην οδηγήσει τη χώρα στον γκρεμό.

Απευθυνόμενος στον ηγέτη της δεξιάς αξιωματικής αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα, ο Ιλίρ Μέτα του ζήτησε να αποστασιοποιηθεί από τη σκοτεινή συμφωνία που υπέγραψε με τον Ράμα, τονίζοντας ότι κυβερνητικός συνασπισμός με τον Ράμα δεν πρέπει να υπάρξει.

Από την πλευρά του ο Λουλζίμ Μπάσα δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει με τον Έντι Ράμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Κασσελάκης: «Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να γίνουν εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Μουράτ Γετκίν: Την 1η Απριλίου «όλοι θα ξυπνήσουμε σε μια διαφορετική Τουρκία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr