Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πλούσιοι και Διάσημοι,

Πέθανε η πανίσχυρη “Madame L’Oreal” σε ηλικία 94 ετών που ήταν η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου. Η Λιλιάν Μπετανκούρ είναι η χήρα του πρώην υπουργού Αντρέ Μπετανκούρ, της Γαλλίας και η κληρονόμος της L’Oréal μετά από το θάνατο του πατέρα της το 1957.

«Η Λιλιάν Μπετανκούρ πέθανε στο σπίτι της. Θα γινόταν 95 χρόνων στις 21 Οκτωβρίου. Η μητέρα μου έφυγε ειρηνικά», ανέφερε η κόρη της.

«Σε αυτή την οδυνηρή στιγμή για μας, θα ήθελα να υπενθυμίσω το όνομα της οικογένειάς μας, την πλήρη δέσμευση και την πίστη μας στη L’Oréal και να υπενθυμίσω την εμπιστοσύνη που έχω στον Πρόεδρο της Jean-Paul Agon και στις αντιπροσωπείες της εταιρείας σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε.

Μπετανκούρ γεννήθηκε στο Παρίσι και ήταν το μοναδικό παιδί της Louise Madeleine Berthe (née Doncieux) και του Eugène Schueller, ιδρυτή της L’Oréal, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες καλλυντικών και ομορφιάς στον κόσμο.

Η μητέρα της πέθανε όταν η Λιλιάν ήταν 5 χρονών και σχημάτισε στενό δεσμό με τον πατέρα της. Στην ηλικία των 15 ετών προσχώρησε στην εταιρία του πατέρα της ως μαθητευόμενη, αναμειγνύοντας τα καλλυντικά και τα μπουκάλια σαμπουάν.

Η γνωριμία με τον άντρα της ζωής της

Το 1950 παντρεύτηκε τον Γάλλο πολιτικό Αντρέ Μπετανκούρ, ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός υπουργών στις γαλλικές κυβερνήσεις της δεκαετίας του 1960 και της δεκαετίας του ’70 και ανέλαβε την ιδιότητα του αναπληρωτή προέδρου της L’Oréal. Ο Μπετανκούρ ήταν μέλος του La Cagoule, μιας βίαιης γαλλικής φασιστικής ομάδας που ο πατέρας της Λιλιάν είχε χρηματοδοτήσει και υποστήριζε στη δεκαετία του 1930 και τα μέλη που συνελήφθησαν το 1937.

Μετά τον πόλεμο, ο σύζυγός της, όπως και άλλα μέλη της La Cagoule, μπήκαν στην L’Oréal παρά το πολιτικά δυσάρεστο παρελθόν του. Το ζευγάρι το 1953 απέκτησε την πρώτη του κόρη, την Françoise ενώ στην συνέχεια απέκτησαν και δυο γιους.

Ζωή μέσα στη χλιδή

Η ζωή της Λιλιάν Μπετανκούρ έμοιαζε με παραμύθι. Τα τελευταία της χρόνια ζούσε σε ένα σπίτι που μοιάζει με ξενοδοχείο στο πιο ακριβό προάστιο του Παρισιού. Δεκάδες ήταν τα οι άνθρωποι που την υπηρετούσαν… Από καμαριέρες και μαγείρισσες μέχρι κομμωτές, αμπιγιέζ και γυμναστές ήταν το προσωπικό που απασχολούσε μόνιμα και μόνο για τις δικές της ανάγκες, αφού σε αυτή τη βίλα ζούσε μόνη της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Forbes: Αυτοί είναι οι 10 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι για το 2024, με συνολική περιουσία 25 δισ. δολαρίων

Ο 93χρονος Ρούπερτ Μέρντοχ αρραβωνιάστηκε την 67χρονη Ελένα Ζούκοβα, πρώην πεθερά του Αμπράμοβιτς και νυν πεθερά του Νιάρχου

Αυστρία: «Χρυσή» κληρονόμος χαρίζει 25 εκατ. ευρώ

Ο μεγιστάνας Μπράιαν Τζόνσον θέλει να ζήσει μέχρι τα 200 χρόνια και υποβάλλεται σε πειραματική θεραπεία

Ο Ζούκερμπεργκ προετοιμάζεται για το τέλος του κόσμου – Το υπερπολυτελές συγκρότημα στη Χαβάη με το υπόγειο καταφύγιο των 5.000 τ.μ.!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr