Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάνω από 200 συλλήψεις σε επεισόδια διαδηλώσεων στην Τυνησία

Πάνω από 200 συλλήψεις σε επεισόδια διαδηλώσεων στην Τυνησία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι συνελήφθησαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν σε πολλές πόλεις στην Τυνησία, στη διάρκεια δεύτερης νύχτας κινητοποιήσεων κατά των μέτρων λιτότητας που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως ένα σούπερ μάρκετ λεηλατήθηκε σε νότιο προάστιο της Τύνιδας, πρόσθεσε ότι 49 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ότι 206 άνθρωποι που συμμετείχαν σε ταραχές συνελήφθησαν.

Η αστυνομία και ο στρατός αναπτύχθηκαν τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες σε πολλές πόλεις της Τυνησίας, μεταξύ αυτών και στην Τεμπουρμπά, 30 χιλιόμετρα δυτικά της Τύνιδας, όπου νεαροί βγήκαν στους δρόμους κατά εκατοντάδες μετά την κηδεία ενός άνδρα που σκοτώθηκε την προηγουμένη κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Ταραχές ξέσπασαν επίσης στη Γκάφσα, την Κασερίν και τη Σίντι Μπουζίντ, από όπου ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2010 το κίνημα που σηματοδότησε την έναρξη της Αραβικής Άνοιξης.

Τη Δευτέρα το βράδυ «δεν είδαμε διαδηλώσεις, αλλά ανθρώπους να κάνουν καταστροφές, να κλέβουν και να επιτίθενται εναντίον Τυνήσιων», σχολίασε ο πρωθυπουργός Γιούσεφ Σαχέντ.

«Λέμε στους ταραξίες και σε αυτούς που τους υποκινούν ότι για την κυβέρνηση η μόνη λύση είναι να εφαρμόσει τον νόμο. Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε, αλλά όποιος επιθυμεί να διαδηλώσει πρέπει να το κάνει ειρηνικά», υπογράμμισε.

Τα επεισόδια αυτά σημειώνονται την ώρα που αυξάνεται η κοινωνική οργή στην Τυνησία, κυρίως κατά της αύξησης του ΦΠΑ που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας.

Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στο κέντρο της Τύνιδας έπειτα από έκκληση πολλών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Ο Ιανουάριος είναι μήνας που ξεσπούν διαδηλώσεις στην Τυνησία μετά την εξέγερση του 2011.

Η κατάσταση φέτος είναι ιδιαίτερα τεταμένη, καθώς τον Μάιο πρόκειται να διεξαχθούν οι πρώτες νομαρχιακές εκλογές μετά την εξέγερση, οι οποίες έχουν αναβληθεί επανειλημμένα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άνδρας έπαθε κάταγμα πέους ενώ κοιμόταν – Παραμόρφωση «μελιτζάνας»

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 29/2

Έγραψαν τα ονόματα των 57 νεκρών του μακελειού στα Τέμπη μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας – «Δεν θα ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών»

Χωρίς ταξί η Αθήνα στις 27 και 28 Φεβρουαρίου – ΣΑΤΑ: «Αιτία πολέμου η αδιαφορία της κυβέρνησης»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr