Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ απείλησαν με κυρώσεις την Τουρκία εξαιτίας της αγοράς των ρωσικών S-400

Οι ΗΠΑ απείλησαν με κυρώσεις την Τουρκία εξαιτίας της αγοράς των ρωσικών S-400
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν την Τουρκία με κυρώσεις εάν αποκτήσει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400, μεταδίδει το Sputnik επικαλούμενο ως πηγή την τουρκική εφημερίδα Haberturk.

Η αμερικανική κυβέρνηση προέτρεψε την Τουρκία να εγκαταλείψει την αγορά του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία, προειδοποιώντας την Άγκυρα για συνέπειες, έγραψε η Haberturk επικαλούμενη πηγή από την Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, Αμερικανός αξιωματούχος που μίλησε με την προϋπόθεση της ανωνυμίας του, εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με την αγορά των ρωσικών πυραύλων εδάφος-αέρος, εξηγώντας ότι θα μπορούσαν «να επηρεάσουν αρνητικά τη διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ» και πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να επιβάλει ως απάντηση στην Τουρκία κυρώσεις, στα πλαίσια του αμερικανικού νόμου για κυρώσεις στη Ρωσία και όσους συνεργάζονται μαζί της.

«Θα θέλαμε να βοηθήσουμε την Τουρκία να βρει μια καλύτερη εναλλακτική που να απαντά στις αντιαεροπορικές της ανάγκες», φέρεται να δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Νωρίτερα τον Φεβρουάριο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε ενάντια στην «απειλητική γλώσσα» που χρησιμοποιείται προς την Τουρκία εξαιτίας της αγοράς των ρωσικών όπλων.

«Δεν χρησιμοποιούμε και δεν αποδεχόμαστε απειλητική γλώσσα. [σ.σ. ότι δεν χρησιμοποιούν, προφανώς και δεν είναι αλήθεια. Όλο τον κόσμο απειλούν]. Ναι, το αμερικανικό Κογκρέσο υιοθέτησε έναν νόμο [σ.σ. για κυρώσεις που σχετίζονται με τη Ρωσία]. Αλλά πρέπει να εξασφαλίσουμε την εθνική μας ασφάλεια. Θα θέλαμε να αγοράσουμε τα μέσα για να τα εξασφαλίσουμε την ασφάλειά μας από τους συμμάχους μας … Μιλήσαμε όχι μόνο με τη Ρωσία αλλά και με άλλες χώρες. Ολοκληρώσαμε τις συνομιλίες με τη Ρωσία πολύ πριν από το Κογκρέσο, απομένουν μόνο μικρές λεπτομέρειες», είχε δηλώσει στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε προηγουμένως απειλήσει να εφαρμόσει «κατάλληλα μέτρα» ενάντια στις χώρες που επιθυμούν να αγοράσουν τα ρωσικά S-400.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

H 45χρονη καθηγήτρια που πιάστηκε γυμνή με μαθητή, είναι παντρεμένη με κυβερνητικό αξιωματούχο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr