Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα Κούρδων στον Ερντογάν: Εάν πέσει η Κομπάνι θα κάψουμε την Τουρκία

Μήνυμα Κούρδων στον Ερντογάν: Εάν πέσει η Κομπάνι θα κάψουμε την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι ξεχύθηκαν στους δρόμους και τις πλατείες των μεγαλύτερων πόλεων της Τουρκίας το βράδυ της Δευτέρας, να διαδηλώσουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, την ισλαμιστική κυβέρνηση της Τουρκίας που το στηρίζει, να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους πολιορκημένους υπερασπιστές της κουρδικής πόλης Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας και να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα – προειδοποίηση στην τουρκική κυβέρνηση των Ερντογάν – Νταβούτογλου ότι εάν η Κομπάνι πέσει, τότε η Τουρκία θα παραδοθεί στο χάος.

Το κλίμα έγινε εκρηκτικό από το μεσημέρι της Δευτέρας όταν το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να προωθηθεί και να καταλάβει κάποια κτίρια στις παρυφές της Κομπάνι, που πυροδότησαν φήμες ότι η πόλη είχε πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών. Βεβαίως σχετικά σύντομα αποσαφηνίστηκε ότι οι τζιχαντιστές είχαν καταφέρει να κερδίσουν έδαφος ύστερα από επιθέσεις αυτοκτονίας που εξαπέλυσαν εναντίον των Κούρδων μαχητών του YPG, αλλά η πόλη συνέχιζε να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων.

Οι σφοδρές μάχες σώμα με σώμα, το άγριο σφυροκόπημα της πόλης με βαρύ πυροβολικό και οι επιθέσεις αυτοκτονίας των τζιχαντιστών με αυτοκίνητα βόμβες, σε συνδυασμό με την παντελή απουσία αεροπορικών επιδρομών από την πλευρά των ΗΠΑ και των Αράβων συμμάχων τους, που υποτίθεται ότι πολεμούν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ξεσήκωσαν κύμα αντιδράσεων τόσο από δημοσιογράφους όσο και από απλούς πολίτες παγκοσμίως μέσω των social media που ζητούσαν εξηγήσεις από την αμερικανική κυβέρνηση, ενώ πολλοί κατηγόρησαν ευθέως τις ΗΠΑ για προδοσία εις βάρος των Κούρδων.

Το γεγονός μάλιστα ότι το Ισλαμικό Κράτος υποστηρίζεται από την κυβέρνηση της Τουρκίας πυροδότησε τις υποψίες ότι είναι “συμφωνημένο” η πόλη να αφεθεί στους τζιχαντιστές διότι οι Κούρδοι που την ελέγχουν είναι κομμουνιστές και μετά την άλωσή της να εισβάλλει ο Ερντογάν για να την απελευθερώσει, δήθεν, αλλά στην πραγματικότητα να την καταλάβει, ώστε να κατακτήσει την αυτόνομη κουρδική περιοχή της βόρειας Συρίας, για να εξαλείψει την απειλή ενός κουρδικού θύλακα στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν το PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν) να στείλει τελεσίγραφο στην τουρκική κυβέρνηση ότι «εάν πέσει η Κομπάνι, τότε θα ξεσπάσει πόλεμος μέσα στην Τουρκία, που πολύ γρήγορα θα φτάσει στην Κωνσταντινούπολη». Παράλληλα οργανώθηκαν καλέσματα σε όλες τις κουρδικές πόλεις της Τουρκίας για μαζικές διαδηλώσεις, οι οποίες επεκτάθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας που δεν είναι στην πλειονότητα του πληθυσμού τους κουρδικές.

Στην Κωνσταντινούπολη οι διαδηλώσεις σύντομα μετατράπηκαν σε οδομαχίες, με βόμβες μολότοφ και πέτρες βροχή να πέφτουν από την πλευρά των διαδηλωτών και την τουρκική αστυνομία να προσπαθεί να τους διαλύσει με κανόνια νερού και βροχή από πλαστικές σφαίρες. Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα ενώ κατάφεραν να κάψουν και έξι οχήματα της αστυνομίας.

poli-1

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τα τουρκικά Μέσα δεν μετέδωσαν τίποτα. Αγνόησαν τις διαδηλώσεις σαν να μην γίνονταν.

Την ίδια στάση κράτησαν και τα δυτικά Μέσα, ενώ, αυτό είναι το άξιο αναφοράς, από τα ελληνικά μέσα μόνο εμείς, το tribune, μεταδώσαμε τα γεγονότα.

Οι Κούρδοι καλούν την Τρίτη σε μεγάλες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους πολιορκημένους της Κομπάνι σε όλη την Τουρκία, ενώ τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας – ξημερώματα Τρίτης θεωρούνται ευθεία προειδοποίηση για το τι θα γίνει στις τουρκικές πόλεις έτσι κι εάν η Κομπάνι πέσει στο Ισλαμικό Κράτος.

Δείτε τη ροή της ειδησεογραφίας που μόνο το tribune μετέδωσε:

02:08 – Τρίτη, 7 Οκτωβρίου: Χιλιάδες Κούρδοι διαδηλώνουν στην πόλη Μπατμάν της Τουρκίας

01:34 – Τρίτη, 7 Οκτωβρίου: Άγριες νυχτερινές μάχες στην Κομπάνι – Δεκάδες νεκροί τζιχαντιστές

01:21 – Τρίτη, 7 Οκτωβρίου: Χούντα Ερντογάν: Κανένα ΜΜΕ δεν «παίζει» για τον ξεσηκωμό των Κούρδων

00:58 – Τρίτη, 7 Οκτωβρίου: Το Ισλαμικό Κράτος μπήκε στην Τουρκία και σκοτώνει Κούρδους

00:47 – Τρίτη, 7 Οκτωβρίου: Οι Τούρκοι συνέλαβαν Κούρδο ακτιβιστή που πήγε να γλιτώσει από τους τζιχαντιστές

00:39 – Τρίτη, 7 Οκτωβρίου: Ο Ερντογάν κατέβασε τεθωρακισμένες αύρες στην Κωνσταντινούπολη

00:23 – Τρίτη, 7 Οκτωβρίου: Γενική εξέγερση: Οι Κούρδοι βγήκαν με τα όπλα στην Τουρκία (φωτογραφίες)

00:13 – Τρίτη, 7 Οκτωβρίου: Οι Κούρδοι επιτίθενται σε αστυνομικά τμήματα – Χάος στην Τουρκία

23:38 – Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου: Η Κωνσταντινούπολη καίγεται – Ξεσηκωμός Κούρδων!

23:08 – Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου: Ξεσηκώθηκαν οι Κούρδοι στην Τουρκία – Επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη

22:29 – Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου: Με τελεσίγραφο το PKK απειλεί με πόλεμο την Τουρκία

Δείτε επίσης και το φωτορεπορτάζ όπως αναρτήθηκε στο twitter από δημοσιογράφους, blogger και απλούς πολίτες:

kentriki kanonia-nerou kourdoi opla 2 astynomia kourdoi opla 1 tourkia-epeisodia-1 tourkia-4 tourkia-3 tourkia-2 tourkia-1 kurds-1 batman-4 batman-main

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr