Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι έστησαν οδοφράγματα στην πόλη Βαρτό της Τουρκίας

Οι Κούρδοι έστησαν οδοφράγματα στην πόλη Βαρτό της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οδοφράγματα έχουν στηθεί στην πόλη Βαρτό της ανατολικής Τουρκίας, στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, στην επαρχία της Μους. Οι Κούρδοι διαμαρτύρονται για την υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος που παρέχει η Τουρκία και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους υπερασπιστές της πολιορκημένης Κομπάνι στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας.

Η Βαρτό είναι η πόλη που στην ουσία “γεννήθηκε” το PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν), με πολλούς από τους αυτονομιστές ηγέτες των Κούρδων να κατάγονται από αυτή. Η Βαρτό, με πληθυσμό 13.000 ανθρώπους, κυρίως Κούρδους, έχει φρουρά του τουρκικού στρατού, ο οποίος είναι οχυρωμένος από τον φόβο μιας πιθανής εξέγερσης καιρό τώρα. Πολλοί από τους Κούρδους κατοίκους της πόλης είναι Αλεβίτες μουσουλμάνοι.

Από τις 11.00 το πρωί της Τρίτης, η πόλη είναι σε κατάσταση εξέγερσης. Έχουν στηθεί οδοφράγματα και μπλόκα και οι Κούρδοι διαδηλωτές έχουν ανάψει φωτιές. Σύμφωνα με τις κουρδικές ειδησεογραφικές πηγές στο twitter, οι Κούρδοι διαδηλωτές δέχθηκαν επίθεση από την αστυνομία και τα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ενώ η κουρδική εξέγερση στην Τουρκία έχει ξεκινήσει από τις 23.00 το βράδυ της Δευτέρας, το tribune παραμένει το μοναδικό ελληνικό Μέσο που την καλύπτει, προκαλώντας και σε εμάς πλέον εμφανή απορία γιατί τα υπόλοιπα ελληνικά Μέσα δεν ασχολούνται με αυτό το σημαντικό γεγονός.

varto-1

varto-2

varto-3

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr