Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Άγιον Όρος από 19 έως 22 Οκτωβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Στο Άγιον Όρος από  19 έως 22 Οκτωβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για την προετοιμασία της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στο Άγιον Όρος από 19 έως 22 Οκτωβρίου, συναντήθηκε το Σάββατο στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με αντιπροσωπεία της Ιερής Κοινότητας του Αγίου Όρους.

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αφιχθεί στην Ι. Μονή Ξενοφώντος, πρώτο του σταθμό στο Άγιον Όρος.

Στον αρσανά της Μονής θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του από τον πρωτεπιστάτη, τους καθηγουμένους και τους αντιπροσώπους των 20 Αθωνικών Ιερών Μονών.

Την επομένη, θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί στο νέο Καθολικό της Μονής, με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την ανέγερσή του.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στις Καρυές, όπου θα προσκυνήσει την εφέστιο εικόνα του Αγίου Όρους, την Παναγία «Αξιον Εστι», στον Ναό του Πρωτάτου, ενώ θα επισκεφθεί και τις Ι. Μονές Βατοπαιδίου, Παντοκράτορος και τις Σκήτες Αγίου Ανδρέου (Σεράι), Αγίου Παντελεήμονος και Προφήτη Ηλία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γεωργία αποχαιρέτησε τον αναμορφωτή Πατριάρχη Ηλία Β’ – Οικ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Ο Πατριάρχης δεν απέθανε, αλλά καθεύδει»

Αρμενία: Η Εκκλησία, με τις όποιες ατέλειές της, παραμένει φύλακας της αρμενικής ταυτότητας

Ευρωκοινοβούλιο: Διεθνής διάσκεψη για την αντιμετώπιση της επιρροής των «Αδελφών Μουσουλμάνων» στην Ευρώπη

Ταμασού Ησαΐας: Η μητέρα θεμέλιο της οικογένειας και στυλοβάτης της κοινωνίας

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός μέσω της Ορθοδοξίας στρατολογεί Αφρικανούς – Η Ρωσία στην Αφρική

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr