Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

40χρονη καλόγρια ερωτεύτηκε ντόπιο και έβαλε «λουκέτο» σε μοναστήρι

40χρονη καλόγρια ερωτεύτηκε ντόπιο και έβαλε «λουκέτο» σε μοναστήρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο έρωτας μίας μοναχής για έναν χωρικό λέγεται ότι ήταν αυτός που οδήγησε το μοναστήρι να κλείσει τις πόρτες του, μόλις τέσσερα χρόνια μετά την επανέναρξη της λειτουργίας του.

Η μονή στο γραφικό χωριό της Τοσκάνης ήταν υπό τη διοίκηση Βενεδικτίνων μοναχών από το 2015 και, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, πλέον έκλεισε οριστικά παρά το γεγονός ότι πρόσφατα η ηγουμένη Μαρία Τερέζα αποκάλυψε τα πλάνα λειτουργίας του μοναστηριού.

Λέγεται ότι ο λόγος για το ξαφνικό λουκέτο είναι ο έρωτας μίας 40χρονης μοναχής με έναν χωρικό, που την ανάγκασε να… πετάξει τα ράσα.

Έτσι, έμειναν μόνο τρεις καλόγριες στο μοναστήρι –μία 80χρονη και δύο δόκιμες- που δεν θα ήταν σε θέση να διοικήσουν τη μονή, σύμφωνα με τη La Repubblica.

«Είναι συντετριμμένες κι εκείνες όπως κι εγώ» δήλωσε η ηγουμένη, πυροδοτώντας σενάρια ότι εκδιώχθηκε από τους κόλπους της Εκκλησίας.

Το μοναστήρι είχε εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια και η Μαρία Τερέζα κέρδισε τον θαυμασμό της τοπικής κοινωνίας καθώς κατάφερε το 2015 να το μετατρέψει σε κοινοτικό κέντρο για τους ντόπιους.

Οι καλόγριες της Μονής μάζευαν ελιές και φρούτα και στο κτήριο μπήκαν 19 κρεβάτια για προσκυνητές και άλλα 20 στα μπανγκαλόου στα γύρω δάση, ενώ δημιουργήθηκε και ένας μεγάλος χώρος για βαπτίσεις, γάμους και άλλα θρησκευτικά μυστήρια.

Η αδελφή Μαρία, πάντως, υπαινίχθηκε ότι η επιστροφή της στα εγκόσμια δεν έχει καμία σχέση με το υποτιθέμενο ρομάντζο που της χρέωσαν.

«Ήθελαν να πουν αυτή την ιστορία, ας το κάνουν», είπε, χωρίς να δώσει τη δική της εκδοχή για όσα έγιναν.

«Η ιστορία είναι πολύ πιο περίπλοκη από ό, τι φαίνεται» τόνισε η Μαρία Τερέζα.

Ο επίσκοπος Ρικάρντο Φοντάνα επίσης αρνήθηκε ότι ζήτησε από την ηγουμένη να εγκαταλείψει το μοναστήρι.

«Εγώ δεν ενεπλάκην. Υπήρξε παρέμβαση της Αγίας Έδρας», είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στη Νίκαια το κοινό προσκύνημα Οικουμενικού Πατριάρχη και Πάπα για τα 1700 χρόνια από την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο

Συρία: Ομάδες κρούσεις τζιχαντιστών τρομοκρατούν Αλαουίτες και χριστιανούς (φωτο)

Αναλυτές και έκθεση του European Centre for Law and Justice προτρέπουν τον Πάπα Λέοντα XIV να μη συμβιβαστεί με την δίωξη των χριστιανών από την Τουρκία

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έβαψε πράσινο το Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας

Συρία: Τζιχαντιστές ανενόχλητοι σφάζουν Αλαουίτες, καίνε σπίτια και μαγαζιά – Νέο πογκρόμ από το καθεστώς Γκολάνι (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr