ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λειτούργησε ξανά Ελληνορθόδοξη εκκλησία νότια της Δαμασκού μετά από επτά χρόνια

Λειτούργησε ξανά Ελληνορθόδοξη εκκλησία νότια της Δαμασκού μετά από επτά χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ρωμιοί της Αντιόχειας (Ελληνορθόδοξοι της Συρίας) πραγματοποίησαν την πρώτη ελληνορθόδοξη χριστιανική λειτουργία μετά από χρόνια στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου της πόλης Αρμπίν νότια της Δαμασκού.

Η λειτουργία, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, έγινε προεξάρχοντος του Ελληνορθόδοξου επισκόπου Λουκά Αλ Χούρι του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιόχειας και πάσης Ανατολής.

Με δήλωσή του στο SANA ο Ελληνορθόδοξος επίσκοπος Ιωάννης Μπατάς εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για την πρώτη λειτουργία στην εκκλησία της Αρμπίν μετά την απελευθέρωση της πόλης από τους ισλαμιστές.

Η εκκλησία χρειάστηκε αρκετές επισκευές εξαιτίας των ζημιών που είχε υποστεί από τους ισλαμιστές και εξαιτίας των μαχών.

Η Αρμπίν καταλήφθηκε από τους ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στις 2 Ιουλίου 2012. Η πόλη επανήλθε στον έλεγχο της κυβέρνησης στα τέλη Μαρτίου 2018.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεωπολιτικός σεισμός! Ήταν η Σαουδική Αραβία και η Συρία οι χώρες που συζητούσαν «ειρήνη» με το Ισραήλ ως προκάλυμμα για να προετοιμαστούν για πόλεμο;

Η Συρία προσχωρεί στη συμμαχία Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν και Τουρκίας

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης «άδειασε» τον Μαμντάνι για το ταξίδι της γυναίκας του στη Μέση Ανατολή

Ο Νικόλας Φαραντούρης στη Ζάμπια – Συνάντησε Έλληνες και Ελληνορθόδοξους: «Μία δυναμική ελληνική κοινότητα συνεχίζει να δημιουργεί και να εκπροσωπεί την πατρίδα»

ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Η αρχαία χριστιανική κοινότητα της Βηθλεέμ εξαφανίζεται»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr