Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Μακρόν για το Brexit λίγο πριν συναντήσει τον Τζόνσον

Τι είπε ο Μακρόν για το Brexit λίγο πριν συναντήσει τον Τζόνσον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Σήμερα, το βασικό σενάριο για το Brexit είναι εκείνο μιας αποχώρησης χωρίς συμφωνία» ανέφερε η γαλλική προεδρία, την παραμονή της συνάντησης μεταξύ του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον στο Παρίσι.

«Υπάρχει μια ευρωπαϊκή αποφασιστικότητα επί των αρχών» ιδίως στο θέμα του «backstop» (στην Ιρλανδία), όμως «υπάρχει βούληση συζήτησης με τη Βρετανία για πολλά θέματα», μεταξύ άλλων τη μελλοντική σχέση μεταξύ του Λονδίνου και της ΕΕ, διευκρινίζεται.

«Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρεί ότι το ενδεχόμενο ενός backstop αποκλείεται, είναι δικαίωμά του, όμως σε αυτήν την περίπτωση περιορίζει τις πιθανότητες να επιτευχθεί μια συμφωνία».

Ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να επιβεβαιώσει αυτή τη θέση υποδεχόμενος αύριο τον Μπόρις Τζόνσον.

Για το Ελιζέ, «το backstop είναι μια πολιτική ασφαλείας» και ένα «απαραίτητο στοιχείο για μια συμφωνία», καθώς «διασφαλίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ιρλανδία και την ακεραιότητα της ευρωπαϊκής αγοράς».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλλάζει ρότα ο Μακρόν: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών με τον Πούτιν, ελέω… Τραμπ

Η Τουρκία κατηγορεί Ισραήλ και Ελλάδα για πιέσεις στις ΗΠΑ με στόχο τον αποκλεισμό της από τα F-35

Χωρίς προϋπολογισμό και πάλι η Γαλλία – Πολωμένο το πολιτικό σκηνικό

Ο Ζελένσκι αφού πήρε 90 δισ. από την Ε.Ε. την απαξιώνει: «Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία»

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ πρότειναν συνομιλίες με τη συμμετοχή της Ρωσίας και της Ουκρανίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr