Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

«Τον ραγιά δεν τον εγυμνώσαμεν και δεν τον ετυραννούσαμε ημείς αλλά οι Άρχοντες σας»

«Τον ραγιά δεν τον εγυμνώσαμεν και δεν τον ετυραννούσαμε ημείς αλλά οι Άρχοντες σας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αυτές τις ημέρες των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές επιβεβαιώθηκε κάτι, που το ακούγαμε “ψιθυριστά” όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια.

Ότι δηλαδή, πολλά από τα μέτρα που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό δεν ήταν απαιτήσεις της Τρόικας αλλά των ντόπιων μνημονιακών κυβερνήσεων, οι οποίες μόνες τους τα αποφάσιζαν και ύστερα τα φόρτωναν στην Τρόικα.

Μέτρα και βαρύτατοι φόροι που έπεσαν στις πλάτες των Ελλήνων ήταν ντόπιες αποφάσεις, ώστε να την πληρώσει ο λαός και όχι οι ολιγάρχες. Αυτό μάλιστα θα φανεί σύντομα, όταν και εάν αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κλείσει το “εξωτερικό” μέτωπο και ανοίξει το “εσωτερικό”.

Ακούγοντας λοιπόν αυτά τα μαντάτα, που μας έρχονται από τις Βρυξέλλες, ότι δηλαδή “δεν είπαμε εμείς να σας μπούνε αυτοί οι φόροι, οι κυβερνήτες σας τούς έβαλαν”, θυμήθηκα μια ιστορία που είχα διαβάσει. Μια ιστορία που μας έρχεται από τα χρόνια της Επανάστασης του 1821.

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 1821 η Τρίπολη (Τριπολιτσά) στην Πελοπόννησο έπεσε στα χέρια των Ελλήνων επαναστατών και σχεδόν αμέσως ξέσπασε ένα οργισμένο λουτρό αίματος. Οι επαναστάτες, μετά από καταπίεση αιώνων, έσφαζαν αδιακρίτως τους μουσουλμάνους, στα πρόσωπα των οποίων έβλεπαν τους τυράννους τους.

Ωστόσο, εκεί μέσα στο μακελειό, ο Θ. Ρηγόπουλος, γραμματικός του Πάνου Κολοκοτρώνη, διασώζει το ακόλουθο αποκαλυπτικό περιστατικό.

Ανάμεσα στις σφαγές και τις λεηλασίες που ξέσπασαν εις βάρος των μουσουλμάνων από τους επαναστάτες Έλληνες (και ιδίως τους Μανιάτες), οι Οθωμανοί προύχοντες έσπευσαν να ζητήσουν έλεος από τον Πάνο Κολοκοτρώνη με τα ακόλουθα λόγια:

«Και ημείς Έλληνες είμεθα, γεννηθέντες και ανατραφέντες, ημείς και οι πατέρες και οι πρόγονοί μας, εις την Ελλάδα. Δεν πρέπει να μας λέγετε Περσιανούς ούτε να μας σκοτώνετε διότι είμεθα αδελφοί, έξω από μίαν πίστιν… Τον ραγιά δεν τον εγυμνώσαμεν και δεν τον ετυραννούσαμε ημείς αλλά οι Άρχοντες σας. Διότι εκείνοι επλήρωναν (συμπλήρωναν) τα Δεφτέρια (κατάστιχα) εμφαίνοντα την εις εκάστην επαρχίαν, χωρίον και άτομον αναλογούσαν φοροδοσίαν και αυτοί ελάμβανον, ημείς δε είμεθα μόνον εκτελεσταί. Ο Σουλτάνος νόμιμον φόρον εγνώριζε το χαράτζι (κεφαλικόν φόρον) τους δε λοιπούς φόρους επροσδιόριζαν οι Άρχοντες με τους Αγιάννηδες Οθωμανούς»(*).

Δεν σας πίναμε εμείς το αίμα, λένε οι Οθωμανοί άρχοντες, οι οποίοι μάλιστα δεν δηλώνουν Τούρκοι αλλά Έλληνες εξισλαμισμένοι.

Δεν σας γυμνώναμε εμείς, δεν σας τυραννούσαμε εμείς αλλά οι άρχοντές σας, οι χριστιανοί κοτσαμπάσηδες δηλαδή.

Διότι τους φόρους, που όφειλε ο υπόδουλος ελληνικός λαός στον Σουλτάνο, τους κανόνιζαν οι χριστιανοί κοτσαμπάσηδες. Αυτοί συμπλήρωναν τους φορολογικούς καταλόγους (Δεφτέρια) και αυτοί μάζευαν τους φόρους.

Ο Σουλτάνος νόμιμο φόρο ήξερε και εισέπραττε μόνο τον κεφαλικό. Αλλά οι “Έλληνες” και “χριστιανοί” άρχοντες, οι κοτσαμπάσηδες, έβαζαν και άλλους φόρους στους ραγιάδες, στο όνομα του Σουλτάνου φυσικά, για να πλουτίζουν οι ίδιοι…

Ομοίως έπρατταν και αυτοί οι μνημονιακοί που είχαμε για κυβέρνηση μέχρι πριν λίγο καιρό, οι σύγχρονοι κοτσαμπάσηδες του κόμματος Βενιζέλου και του κόμματος Σαμαρά. Τους έλεγε η Τρόικα να καταπολεμήσουν φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή και αυτοί αντί να κυνηγήσουν τους Ολιγάρχες και τις λίστες Λαγκάρντ, έστυβαν τον λαό. Και όταν και εάν αποφασίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να ανοίξει το “εσωτερικό” μέτωπο, όπως σας έγραψα παραπάνω, εκεί θα τρίβετε τα μάτια σας από όλα αυτά που θα αποκαλυφθούν…

(*)Κυριάκος Σιμόπουλος, «Πως είδαν οι ξένοι την Ελλάδα του ’21», τόμος Α΄, σελίδα 493, υποσημείωση 132, εκδόσεις «Στάχυ», Πέμπτη Έκδοση, Αθήνα 1999.

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr